Hráči Peru v súboji o bronz na Copa America zdolali Paraguaj

SITA TA3
4.7.2015 08:04

Futbalisti Peru obsadili 3. miesto na juhoamerickom šampionáte Copa América v Čile. V súboji o bronz si poradili v Concepcióne s Paraguajom 2:0.

Obhájili tretie miesto

Strelecky sa v druhom polčase presadili André Carrillo a Paolo Guerrero, pre ktorého to bol už štvrtý gól na turnaji a vyrovnal sa Čiľanovi Eduardovi Vargasovi na čele tabuľky kanonierov.

Na Copa América strelil útočník Flamenga sedem z posledných desiatich gólov svojho tímu. Peru skončilo tretie aj na predchádzajúcom Copa América v roku 2011. Paraguaj bol pred štyrmi rokmi druhý. V tohtoročnom finále nastúpia v sobotu v Santiagu futbalisti domáceho Čile proti Messiho Argentíne.

Guerrero sa priblížil k národnému rekordu

Po bezgólovom prvom polčase otvorili skóre hráči Peru v 48. min, keď sa po rohu prudkou strelou presadil Andre Carrillo. Paraguaj, ktorý v semifinále prehral 1:6 s Argentínou, mohol vyrovnať v 68. min, keď šancu Edgara Beníteza najskôr zblokoval Carlos Ascues a lopta sa potom odrazila do žrde. 

Tridsaťjedenročný Guerrero potom v závere poistil výsledok svojim 25. gólom v reprezentácii, čím sa priblížil k národnému rekordu Teofila Cubillasa na rozdiel jedného zásahu. 

Výsledok piatkového stretnutia o 3. miesto na turnaji Copa América 2015 v Čile:
CONCEPCIÓN 
Peru - Paraguaj 2:0 (0:0)
Góly: 48. Carrillo, 89. Guerrero

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok