Slovan definitívne zostáva v KHL, trénerom bude Říha

TA3 SITA
2.7.2015 14:44

Slovan Bratislava definitívne potvrdil zotrvanie v Kontinentálnej hokejovej lige, ktoré bolo pre ekonomické problémy klubu do poslednej chvíle otázne.

Asistentami zrejme Országh a Stantien

Manažment sa snažil získať dostatok financií na fungovanie a strategického partnera už od konca februára, keď sa skončila predchádzajúca sezóna. "Oficiálne a definitívne potvrdzujeme štvrtý ročník nášho pôsobenia v KHL, ktorá bude pokračovať v Slovnaft Arene. Boli to náročné rokovania, ktoré sa konali počas dlhých mesiacov. V posledných hodinách sa nám podarilo dotiahnuť veci do takého konca, aby sme mohli definitívne potvrdiť účasť Slovana v súťaži," uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Mužstvo začne s prípravou na novú sezónu v pondelok 6. júla na zimnom štadióne v Lamači pod vedením nového trénera Miloša Říhu. Mená asistentov sa zatiaľ doťahujú, mohli by nimi byť Vladimír Országh a Roman Stantien. "Miloš Říha má obrovské skúsenosti s KHL, rád by pokračovať v tejto lige. Slovan pozná veľmi dobre, získal s ním dvakrát slovenský titul. Pozná mentalitu našich hráčov, vždy rád pracoval s mladými hráčmi. Chceme sa držať kréda - budovať Slovan ako základ pre slovenskú reprezentáciu," skonštatoval Maroš Krajči.

Sezónu začnú doma

Slovan Bratislava začne súťažnú sezónu 2015/2016 v stredu 26. augusta doma proti Admiralu Vladivostok. Nasledovať budú ďalšie štyri súboje pred vlastnými fanúšikmi proti Chabarovsku, Novokuznecku, Novosibirsku a Medveščaku Záhreb. Posledný zápas základnej časti absolvujú "belasí" vo štvrtok 18. februára na ľade Lokomotivu Jaroslavľ. Slovan figuruje v Západnej konferencii v Bobrovovej divízii spolu s Dinamom Minsk, Dinamom Riga, Jokeritom Helsinki, Medveščakom Záhreb, SKA Petrohrad a Spartakom Moskva.

Každý z 28 účastníkov súťaže absolvuje po 60 ligových zápasov, dovedna sa uskutoční 840 stretnutí. Staronovým účastníkom ligy je Spartak Moskva, v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom hrať nebude Atlant Mytišči. Slovan začne permanentky na nový ročník predávať už v piatok 3. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok