Slovákov čakajú tropické dni, teploty sa môžu vyšplhať až na 38 stupňov

TASR TA3
2.7.2015 09:32

Slováci sa musia v najbližších dňoch pripraviť na veľmi horúce počasie. Počas najbližšieho víkendu by teploty mohli v južných častiach Slovenska vystúpiť až na 36 stupňov a budúci týždeň dokonca až na 38 stupňov Celzia.

„Počas víkendu bude horúce slnečné počasie, v nedeľu vystúpia teploty až na 36 stupňov,“ povedal meteorológ Jozef Kozub zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. Horúce počasie bude pokračovať aj budúci týždeň, keď teploty v južných okresoch Slovenska dokonca môžu vystúpiť až na 38 stupňov.

O niečo chladnejšie počasie má byť podľa meteorológov na severe Slovenska, ale najmä v strede budúceho týždňa sa aj na Spiši, Orave či Kysuciach môže ortuť teplomera prehupnúť cez 30 stupňov. Okrem tropických dní, o ktorých meteorológovia hovoria vtedy, keď teplota presiahne 30 stupňov, však Slovákov čakajú aj teplé noci.

„Na bratislavskej Kolibe sme v noci nadnes zaznamenali tropickú noc, čo znamená, že teplota tu neklesla pod 20 stupňov,“ uviedol Kozub. Podľa neho sa v južnej časti Slovenska vyskytnú takéto teplé noci aj v nasledujúcich dňoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok