Známy ruský humorista prestrelil, jeho výrok vyvolal vlnu kritiky

ČTK
2.7.2015 07:49

Známy ruský humorista Michail Zadornov rozosmial svoje publikum vtipom na účet hovorcu americkej diplomacie a zostreleného malajzijského boeingu na východnej Ukrajine, ale vzápätí vyvolal vlnu kritiky na internete.

Známy ruský humorista prestrelil, jeho výrok vyvolal vlnu kritiky
SITA

Citát pripísal inej osobe

O smrti takmer troch stoviek ľudí by sa podľa kritikov žartovať nemalo. Blogeri navyše vypátrali, že humorista si k vtipu dopomohol tým, že americkej hovorkyni Jennifer Psakiovej pripísal cudzí výrok. "Psakiová vysvetlila presnej príčiny pádu boeingu. Malajzijský boeing, ako povedala, spadol, pretože bol ťažší než vzduch," ironicky predniesol Zadornov a sála zareagoval búrlivým smiechom.

Psakiová, donedávna hovorkyňa amerického ministerstva zahraničia, sa pre ustavičné útoky ruskej štátnej televízie stala pre milióny Rusov stelesnením zlovolného Washingtonu. Ale vetu, ktorú Zadornov pripísal Američanke, v skutočnosti predniesol ruský prokurátor Andrej Delijev, aby vysvetlil zrútenie stíhačky MiG-31 počas cvičného letu v prípade Permu v novembri 2010: "Lietadlo sa zrútilo pre gravitáciu, pretože stroj je ťažší ako vzduch." Zadornovov vtip vyvolal na sociálnych sieťach búrku nevôle a obvinenia zabávača z cynizmu.

Ukrajina mu zakázala vstup na svoje územie

A to bývali časy, keď sa satirik chválil, že jeho vtipy na účet režimu Vladimira Putina zakázalo hneď 13 ruských televízií, napríklad: "Ak sa ešte pol roka po voľbách nehanbíte za toho, koho ste volili, znamená to, že ste k voľbám nešli ."

Teraz sa chváli, že mu Ukrajina zakázala vstup na svoje územie. Videonahrávky svojho vtipu o páde boeingu však nechal na internete zablokovať s odkazom na svoje autorské práva.

Pozrite si, ako populárny satirik Zadornov rozosmieva celú sálu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok