Hantuchová skončila na Wimbledone v 2. kole

SITA
1.7.2015 19:20

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová na tenisovom Wimbledone v dvojhre už skončila. V druhom kole nestačila na domácu Watsonovú.

Hantuchová skončila na Wimbledone v 2. kole
SITA/AP

Pokračuje vo štvorhre

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v stredajšom zápase 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne  s takisto nenasadenou 23-ročnou domácou Heather Watsonovou, 59. v renkingu, v ich druhom vzájomnom zápase za 81 minút 4:6, 2:6.

Podľa databázy WTA to bol Hantuchovej jubilejný 100. duel na tomto povrchu (skóre 63:37). Odnáša si prémiu 47 000 libier pred zdanením a 70 bodov do počítačového poradia. Ešte pokračuje vo štvorhre, s Austrálčankou Samanthou Stosurovou už sú v 2. kole.

Súperka bola živšia a istejšia

Watsonová hnaná publikom predviedla na kurte č. 1 v rekordne sparnom počasí živší, vyváženejší a istejší výkon, hoci sa napríklad nevyvarovala trom dvojchybám vo štvrtom geme. Následne však predviedla obrat z 1:3 na 5:3 a už si až do konca duelu udržala prevahu založenú nielen na oveľa účinnejšom podaní.

V druhom sete navodila rozhodnutie únikom z 1:1 na 5:1. Pri prvom mečbale Britky už v siedmej hre vytiahla Slovenka kvalitný servis na "téčko" a napokon ešte znížila na 2:5. Na príjme v ôsmej hre však Hantuchová klesla na 15:40 a bola neskoro pri krížnom forhende do protipohybu.

Pochvala pre Danielu

"Veľmi ma teší, že sa mi podarilo prejsť týmto zápasom. Daniela je skvelá hráčka a ja som vedela, že to nebude jednoduché. Bolo mi jasné, že si musím počínať agresívne. Podľa mňa som  napokon bola lepšou hráčkou na kurte, dala som o viac ´winnerov´. Za stavu 1:3 som nespanikárila. Ona dovtedy odohrala niekoľko vydarených gemov a ja som porobila nejaké dvojchyby, ale zachovala som si chladnú hlavu a dokázala som sa dostať nazad," povedala Watsonová v interview ešte na dvorci.

Dvojhra žien - 2. kolo: 
Heather Watsonová (V. Brit.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:4, 6:2 za 81 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok