Draxlerova kontrola našla chyby v Slovenskej lyžiarskej asociácii

TASR
12.6.2015 12:10

Minister školstva nariadil kontrolu v Slovenskej lyžiarskej asociácii po medializovanom spore organizácie so zjazdármi Žampovcami. Našla viacero nedostatkov.

Draxlerova kontrola našla chyby v Slovenskej lyžiarskej asociácii
TASR/Oliver Ondráš

Sedem porušení predpisov

Kontrola Slovenskej lyžiarskej asociácie, ktorú po medializovanom spore asociácie a zjazdárov Žampovcov nariadil minister školstva Juraj Draxler, odhalila pochybenia. Pri čerpaní verejných prostriedkov došlo v siedmich prípadoch k porušeniu predpisov.

"Celkom tak SLA porušila finančnú disciplínu v sume 28.268,86 eura. Peniaze však asociácia vrátila späť do štátnej pokladnice, a to ešte počas prebiehajúcej finančnej kontroly," priblížila hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová. Kontrola sa zamerala na rok 2014 a prvý štvrťrok 2015.

Náprava do konca júla

Do konca júla musí prijať asociácia opatrenia na nápravu nedostatkov. Komplexnú správu o plnení prijatých opatrení predloží ministerstvu školstva do 31. októbra. Ministerstvo taktiež avizuje, že v kontrolách bude pokračovať aj v ďalších asociáciách a zväzoch.

Spor medzi SLA a bratmi zjazdármi Adamom a Andreasom Žampovcami sa týkal finančného zabezpečenia športovcov. Rodina Žampovcov vtedy dokonca informovala o možnosti zmeny reprezentačného dresu zo slovenského na ruský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok