Tampa do finále Stanleyho pohára, Bishop s čistým kontom i asistenciou

TASR NHL TA3
30.5.2015 08:49

Hokejisti Tampy Bay Lightning sú prvým finalistom Stanleyho pohára. V rozhodujúcom siedmom zápase finále Východnej konferencie zámorskej NHL vyhrali na ľade New Yorku Rangers 2:0, keď sa čistým kontom blysol brankár Ben Bishop.

Bishop hviezdou zápasu

Tampa je vo finále druhýkrát v histórii, pred jedenástimi rokmi najslávnejšiu hokejovú trofej vybojovala. Vo finále sa stretne s úspešnejším zo siedmeho duelu Západnej konferencie medzi Anaheimom a Chicagom, ktorý je na programe v noci na nedeľu.

Bishop zaznamenal okrem 22 úspešných zákrokov aj asistenciu pri druhom góle svojho tímu a vyhlásili ho za prvú hviezdu.

Skóroval aj Čech Palát

Po dvoch tretinách siedmeho stretnutia bol stav nerozhodný 0:0, hostia rozhodli o svojom postupe až v záverečnej časti po presných zásahoch Alexa Killorna a českého krídelníka Ondřeja Paláta. Tampa tak vyhrala v Madison Square Garden tri zápasy za sebou.

"Jazdci" nedokázali skórovať ani počas takmer štvorminutovej hry bez brankára v závere duelu. Najlepší tím základnej časti súťaže si tak nezopakuje vlaňajšiu účasť vo finále, v ktorom Rangers podľahli Los Angeles Kings 1:4 na zápasy. Newyorský klub prehral vôbec prvýkrát v histórii rozhodujúci siedmy zápas pred vlastným publikom.

semifinále play off NHL
siedmy zápas finále Východnej konferencie:
NEW YORK RANGERS - TAMPA BAY 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: 42. Killorn (Carle, Filppula), 52. Palát (Johnson, Bishop), Brankári: Lundqvist - Bishop, strely na bránku: 22:25, 18.006 divákov
/konečný stav série: 3:4, Tampa postúpila do finále Stanleyho pohára/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok