Benítez potvrdil odchod z Neapola, smer neprezradil

SITA TA3
28.5.2015 23:00

Rafael Benítez dá bodku za svojím pôsobením vo futbalovom klube SSC Neapol. Domáci zápas záverečného 38. kola najvyššej talianskej súťaže s Laziom Rím bude jeho posledný na lavičke tímu okolo slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka.

Angažmán v Reale Madrid?

V zápase bude v ňom o čo hrať - Neapolčania potrebujú vyhrať, aby zmazali trojbodové manko súpera a kvalifikovali sa do predkola Ligy majstrov.

"Vždy je smutné odchádzať z miesta, kde sa o vás dobre starali. Bolo jasné, že moje dni v klube sú zrátané a že si musím hľadať niečo iné," povedal Benítez a potvrdením odchodu z SSC len zvýšil pravdepodobnosť všeobecne očakávaného angažmánu v Reale Madrid. K svojej budúcnosti sa však španielsky tréner nevyjadril.

"Chcem sa lúčiť s miestenkou v Lige majstrov," dodal Benítez, ktorý pod Vezuvom strávil dve sezóny.

Najväčší pracovný sen

Päťdesiatpäťročný Benítez v minulosti hrával za rezervu Realu Madrid, v začiatkoch trénerskej kariéry trénoval mládežnícke výbery a v rokoch 1993-1995 aj jeho B-mužstvo. V roku 2013 v jednom z rozhovorov vyhlásil, že byť trénerom Realu je jeho najväčším pracovným snom.

Talianske médiá začali špekulovať aj o tom, že by si mohol na Štadión Santiaga Bernabéua priviezť z Neapola aj nejakú hráčsku posilu. Medzi kandidátmi na uvoľnené miesto v Neapole sa najčastejšie spomína meno Sinišu Mihajloviča, v súčasnosti trénera Sampdorie Janov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok