Pan Ki-mun obvinil sýrske vládne jednotky z útokov na zdravotnícke zariadenia

SITA
28.5.2015 06:27

Generálny tajomník OSN v mesačnej správe pre Bezpečnostnú radu OSN vyhlásil, že pri 1 útokoch zahynulo sedem zdravotníkov. Sedem útokov sprevádzalo podľa neho aj použitie barelových bômb.

Pan Ki-mun obvinil sýrske vládne jednotky z útokov na zdravotnícke zariadenia

Barelové bomby a sedem obetí

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun obvinil sýrske vládne jednotky z uskutočnenia 14 útokov na zdravotnícke zariadenia v priebehu minulého mesiaca. Pri siedmich podľa neho vládne zložky použili barelové bomby.

V mesačnej správe adresovanej Bezpečnostnej rade OSN Pan vyhlásil, že podľa údajov medzinárodnej organizácie Lekári pre ľudské práva zahynulo pri aprílových útokoch sýrskych vládnych síl sedem zdravotníkov.

Nepresnosť a veľké škody

Barelové bomby, ktoré armáda použila až v polovici z týchto útokov, sú pritom medzinárodným spoločenstvom ostro kritizované pre veľkú nepresnosť, ktorá má často za následok rozsiahle škody. Podobné útoky sú podľa Pana devastujúce pre krajinu, v ktorej je asi 12 miliónov civilistov odkázaných na humanitárnu pomoc.

Konflikt, ktorý trvá v Sýrii už piaty rok, si vyžiadal viac než 220 000 obetí a milióny ďalších ľudí vyhnal zo svojich domovov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok