Jackie Chan podporil kandidatúru Pekingu na ZOH, odhalili aj hymnu

SITA Youtube
27.5.2015 17:05

Hongkonský herec, režisér a majster bojových umení Jackie Chan podporil kandidatúru Pekingu na usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2022 aj nahratím titulnej skladby. Spoločne s predstaviteľmi výboru kandidatúry predstavil pieseň Wake up Winter.

Jackie Chan  podporil kandidatúru Pekingu na ZOH, odhalili aj hymnu
SITA/AP

Titulnú skladbu nahrali v angličtine, mandarínskej i kantónskej čínštine. Šesťdesiatjedenročný Chan sa už podieľal aj na prípravách olympijských hier 2008 v Pekingu a vystúpil na záverečnom ceremoniáli. Peking sa snaží byť prvým mestom, ktoré by hostilo letnú i zimnú verziu olympijských hier. Vo voľbách, ktoré sa uskutočnia 31. júla, je favoritom. Protikandidátom je kazašské Almaty.

Jackie Chan, vlastným Chan Kong-sang, začal filmovú kariéru v Číne a pokračoval v Hollywoode. Ako 17-ročný pracoval ako kaskadér na filmoch Päsť plná hnevu (1972) a Drak prichádza (1973) s Bruceom Leem v hlavnej úlohe.

Prelom v Hollywoode pre neho znamenala prvá zo série akčných kriminálnych komédií Križovatka smrti (1998), v ktorej si zahral s Chrisom Tuckerom. Ďalšie dve časti nasledovali v rokoch 2001 a 2007. Dosiaľ si zahral vo viac ako stovke filmov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok