Keňan žiada o ruku Obamovu dcéru: Ponúka desiatky kôz a kurz dojenia

TASR
27.5.2015 13:05

O ruku dcéry amerického prezidenta žiada právnik z Kene. Podľa tradícií ponúka desiatky zvierat. Tvrdí, že mu nejde o majetok. S Maliou chce žiť prostý život.

Keňan žiada o ruku Obamovu dcéru: Ponúka desiatky kôz a kurz dojenia
SITA/AP

Sníva už sedem rokov

Kenský právnik Felix Kiprono sa chce oženiť so staršou dcérou amerického prezidenta Baracka Obamu. Za 16-ročnú Maliu je ochotný zaplatiť 70 ovcami, 50 kravami a 30 kozami, napísal americký denník Washington Times.

Kiprono sa pre denník The Nairobian vyjadril, že o tom, že sa ožení s Maliou, sníva už od roku 2008, keď mala Obamova dcéra desať rokov. "Odvtedy som s nikým nechodil, lebo som sľúbil, že budem verný len jej," vyhlásil.

Nejde mu o majetok

Kiprono sa chystá požiadať o Maliinu ruku v júli, keď do Kene zavíta jej otec, americký prezident, na oficiálnu návštevu. "Teraz píšem Obamovi list s prosbou, aby Maliu zobral so sebou," dodal. List sa chystá odovzdať americkému veľvyslancovi v Keni, s ktorým bola jeho rodina už viackrát v kontakte.

Keňan tvrdí, že jeho vzťah k staršej dcére Baracka Obamu je vážny, vôbec mu nejde o majetok alebo postavenie Obamovej rodiny. Skutočnosť, že ide o dcéru amerického prezidenta, podľa neho nehrá žiadnu rolu - v súlade s kenskými zvykmi je ochotný dať za svoju nevestu 70 oviec, 50 kráv a 30 kôz.

"Všetko Maliu naučím: dojiť kravy, variť ugali (kukuričnú kašu) i mursik (fermentovaný kyslomliečny nápoj), tak ako to vedia aj iné ženy z kmeňa Kalendžin," uviedol Kiprono. "Budeme viesť jednoduchý život," dodal.

Veniec ako symbol spolunáležitosti

Na znak svojej oddanosti chce Kiprono svojej vyvolenej založiť na hlavu veniec z posvätnej rastliny sinendet - popínavej rastliny, ktorá je symbolom zväzku či spolunáležitosti. Zásnuby chce usporiadať v prítomnosti starších svojho kmeňa na pozemkoch svojho otca.

Biely dom zatiaľ na Keňanovu ponuku nereagoval. Počas návštevy Kene, odkiaľ pochádzal Obamov otec, prezident USA zrejme zavíta aj do Kogela v západnej časti krajiny, kde žije jeho asi 90-ročná stará matka a mnoho ďalších príbuzných. Barack Obama má s manželkou Michelle dve dcéry: Maliu Ann, ktorá sa narodila v roku 1998, a Natashu, známu aj pod menom Sasha, narodenú v roku 2001.

Felix Kiprono

felix-kiprono.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok