Bolta potrápila zima, v Ostrave pochválil divákov

SITA TA3
27.5.2015 09:03

Najväčšou hviezdou mítingu v Ostrave bol Usain Bolt. Musel sa vyrovnať s chladným počasím. Ani to ho však nepripravilo o triumf.

Stále to nie je ideálne

Počasie sa ani tento rok s ostravskou atletickou Zlatou tretrou nemaznalo a najväčšia hviezda mítingu Usain Bolt sa musel pri behu na 200 m vyrovnať na vítkovickom štadióne aj s veľkou zimou a dažďom. S vypusteným záverom napokon vyhral za 20,13 s a beh bral ako ďalší krok na jeho ceste na vrchol po minuloročných zdravotných problémoch.

"Stále som na ceste návratu. Neviem, či mám čas považovať za slušný. V tejto chvíli potrebujem najmä veľa behať a pretekať. S trénerom sme sa zhodli, že sa nebudeme stresovať časmi. Dôležité je pracovať na technike behu, ani dnes nebola ideálna," povedal Bolt, ktorý tento rok bežal dvojstovku len druhýkrát. V apríli mu doma v Kingstone namerali 20,20.

Mrzli mu prsty

Jamajčan sa po svojom víťazstve pre chladné počasie vyhol tradičnej šou, čestné kolo už absolvoval v teplom oblečení. Na Ostravu a jej míting nedá dopustiť. "Diváci sú tu vždy skvelí, aj počasie je rovnaké. Dnes bola zima skutočne strašiakom. Nepomáha mi. Aj v zime a daždi som chcel ukázať najlepší výkon, dostať sa pod 20 sekúnd. Mrzli mi prsty, mal som jednu z najpomalších štartových reakcií za posledné obdobie. Nebol to perfektný deň," hodnotil šesťnásobný olympijský víťaz, ktorý bol na rozdiel od minulosti na štarte veľmi sústredený.

Hviezdny Jamajčan chce v kariére pokračovať do roku 2017 a majstrovstiev sveta v Londýne. V tejto sezóne chce uspieť na svetovom šampionáte v auguste v Pekingu, o rok zopakovať veľké úspechy z Pekingu a Londýna aj na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Prioritou je zdravie

Po vlaňajších zdravotných problémoch sa teraz snaží dostať Bolt do dobrej formy. "Pre mňa je dôležité, aby som bol zdravý a dobre sa pripravil na vrchol sezóny. Všetko je o technike, chcem sa dostať späť do formy. Uvidíme, čo bude v najbližších pretekoch. V tréningu sa cítim lepšie a lepšie. Potrebujem viac pretekov, toto bol môj prvý európsky míting. Mám na čom ešte pracovať. Najbližšie v New Yorku budú snáď lepšie podmienky a dostanem zo seba viac," tvrdí 28-ročný šprintér.

Napriek chladu a dažďu neodchádzal Bolt z Ostravy s negatívnymi pocitmi. Zlatú tretru bral ako ďalší krok v návrate na trón. "Behať v zime a daždi nie je jednoduché. Nikdy neviete, aké budú podmienky na majstrovstvách sveta. Musím vedieť pretekať aj v tomto počasí. Som rád, že som si to vyskúšal a nezranil sa," dodal Bolt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok