Rokovanie parlamentu: O Gabčíkove aj o školskom zákone

SITA TA3
27.5.2015 09:36

Polícia nebude namiesto finančnej pokuty vyberať akúkoľvek hnuteľnú vec od páchateľov podľa vlastnej úvahy. Poslanci neschválili novelu zákona o priestupkoch, ktorou chcel člen poslaneckého klubu KDH Alojz Hlina zlepšiť vymáhanie pokút.

Správa o výsledku hospodárenia Národnej banky Slovenska za rok 2014, Správa o stave a vývoji finančného trhu za rok 2014 a Správa o stave vysielania v SR a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu za rok 2014 otvoria 13. deň 51. schôdze Národnej rady SR.

Poslancom okrem toho zostáva prerokovať deväť poslaneckých návrhov zákonov. Diskutovať by sa malo napríklad o novele školského zákona, ktorou chce poslankyňa OĽaNO Eva Horváthová zaviesť na základných a stredných školách nový povinný predmet - zdravotná výchova. Primerane veku a schopnostiam dieťaťa by sa s vyučovaním predmetu mohlo začať už v materských školách. „Vyučovanie zdravotnej výchovy kladie dôraz na preventívne a výchovné opatrenia vo vzťahu k vzniku chronických neprenosných ochorení a je v súlade s programami prijatými v Slovenskej republike,“ argumentuje Horváthová.

Plénum čaká aj informácia o privatizácii Slovenských elektrární a postupe pri vypovedaní Zmluvy o prevádzke Vodnej elektrárne Gabčíkovo. Informáciu si vyžiadal bývalý premiér Mikuláš Dzurinda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok