Učiteľku zo Zemplína posielajú za sexuálne zneužívanie siedmaka do väzenia

TASR
25.5.2015 13:29

Štyri roky za sexuálne zneužívanie a ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. Taký je trest, ktorý vymeral humenský okresný súd 31-ročnej učiteľke Dane K.

Učiteľku zo Zemplína posielajú za sexuálne zneužívanie siedmaka do väzenia
TASR

Zneužiť ho mala najmenej päťkrát

Obžalovaná, v súčasnosti bývalá učiteľka Základnej školy v Koškovciach, údajne v roku 2013 niekoľkokrát zneužila tamojšieho školáka. Obžalovaná mala sexuálne zneužiť žiaka 7. ročníka koškovskej ZŠ najmenej päťkrát na rôznych miestach.

Podľa názoru súdu tak vydala maloletú osobu nebezpečenstvu spustnutia tým, že ju zvádzala k nemravnému životu, a spáchala tento čin závažnejším spôsobom, po dlhší čas, čím spáchala zločin sexuálne zneužívanie v jednočinnom súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Humenský okresný súd ju v tejto súvislosti odsúdil na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere štyri roky so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň jej uložil trest - zákaz vykonávania pedagogickej činnosti v trvaní troch rokov. Nepodmienečný trest odňatia slobody považuje súd za nevyhnutný vzhľadom na povahu skutku, dobu jeho páchania, množstvo čiastkových útokov a na manipuláciu maloletého obžalovanou po jej otehotnení s vlastným manželom.

Voči rozsudku sa odvolala

Pri stanovení rozsudku zohrali významnú úlohu poľahčujúce okolnosti, ktoré mali prevažovať nad priťažujúcimi. Išlo konkrétne o to, že obžalovaná viedla pred spáchaním činu riadny život, že sa k jeho spáchaniu priznala, oľutovala ho a napomáhala pri jeho objasňovaní. "Práve v dôsledku objasnenia vlastnej trestnej činnosti obžalovanou nebolo nutné vystaviť maloletého poškodeného neúmerného tlaku zo strany orgánov činných v trestnom konaní v procese dokazovania," konštatoval sudca na pojednávaní.

Rozsudok, ktorý vyriekol Okresný súd v Humennom, zatiaľ nie je právoplatný. Obžalovaná Dana sa totiž voči nemu odvolala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok