V Malajzii našli masové hroby, telesné pozostatky patria zrejme migrantom

TASR Twitter
24.5.2015 12:32

Malajzijská polícia lokalizovala zrejme až 30 veľkých masových hrobov s telesnými pozostatkami stoviek migrantov pravdepodobne z Mjanmarska a Bangladéša na dvoch miestach v severozápadnom štáte Perlis na hraniciach s Thajskom.

V Malajzii našli masové hroby, telesné pozostatky patria zrejme migrantom
SITA

Presný počet hrobov nie je známy

V jednom z týchto hrobov sa podľa informácií zverejnených na internetovej stránke anglicky písaného malajzijského denníka The Star našlo v piatok takmer 100 tiel. Denník citoval ministra vnútra Ahmada Zahida Hamidiho, podľa ktorého hroby odkryli pri 17 opustených pašeráckych táboroch neďaleko hraníc s Thajskom, napísal spravodajský server BBC.

Nemenovaný zdroj z prostredia polície potvrdil, že na miesto vycestovali policajné komandá a forenzné expertné tímy z metropoly Kuala Lumpur. Presný počet hrobov, nájdených tiel, ani ich národnosť nešpecifikoval.

Môže ísť o migrantov

Cez severnú Malajziu vedie trasa, ktorú využívajú prevádzači ľudí na ceste z Mjanmarska do Južnej Ázie. Prevažne ide o príslušníkov moslimskej menšiny bangladéšskych a mjanmarských Rohingov, utekajúcich pred prenasledovaním zo strany tamojšej vlády

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok