Kiss plánujú vydať nový album

SITA
23.5.2015 15:03

Basgitarista a spevák americkej kapely Kiss Gene Simmons prezradil, že s formáciou plánuje vydať nový album. Šesťdesiatpäťročný hudobník to povedal v rozhovore pre holandský portál NU.nl. "Stane sa tak, keď si nájdeme čas".

Kiss plánujú vydať nový album
SITA

Všetci štyria

"Mám v sebe nejakú muziku, ktorá potrebuje ísť von. Nedávno som napísal skladbu Your Wish Is My Command. Znie to ako pieseň od Kiss a potrebuje vyjsť na albume Kiss," uviedol.

Simmons taktiež potvrdil, že s vydaním rátajú všetci štyria členovia formácie, pričom spevák a gitarista Paul Stanley by mal nahrávku aj produkovať. "Som veľmi rád, že album bude produkovať Paul. Ja už totiž nemám energiu na to, aby som chodil každý deň do štúdia. Paul nemusí v živote riešiť toľko vecí, ktoré si vyžadujú pozornosť, takže sa môže plne sústrediť na tento projekt," vyjadril sa.

Make-up a kostými

Kiss vznikli v roku 1973 v New Yorku a sú známi aj vďaka špecifickému make-upu a kostýmom. Debutovali o rok neskôr eponymným albumom, pričom odvtedy vydali ďalších 19 štúdioviek. Tá zatiaľ posledná s názvom Monster vyšla v októbri 2012. Okrem toho majú na konte viacero koncertných záznamov, kompilácií a 18. septembra 1978 všetci štyria pôvodní členovia vydali aj sólové albumy. Celosvetovo predali viac ako 100 miliónov kópií nahrávok.

Vo formácii od jej vzniku pôsobia spomínaní Paul Stanley a Gene Simmons, ktorých v súčasnosti dopĺňajú gitarista Tommy Thayer a bubeník Eric Singer. Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Rock And Roll All Nite, Shout It Out Loud, Beth, Detroit Rock City, Hard Luck Woman, Calling Dr. Love, Shock Me, I Was Made For Lovin' You, Forever či Psycho Circus, za ktorú získali v roku 1999 aj nomináciu na cenu Grammy. Kiss vlani uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok