Rokovanie kontaktnej skupiny o Ukrajine sa skončilo bez výsledku

TASR
22.5.2015 22:34

Bez konkrétnych výsledkov sa podľa vyjadrení účastníkov schôdzky skončilo rokovanie v Minsku. Ocenili však konštruktívny dialóg a dohodli sa, že ďalšie rokovanie bude začiatkom budúceho mesiaca.

Rokovanie kontaktnej skupiny o Ukrajine sa skončilo bez výsledku
SITA/Tomáš Rafa

Konštruktívna atmosféra

Dejiskom štvrtého rokovania Kontaktnej skupiny pre riešenie ukrajinskej krízy, ako aj stretnutia členov jej pracovnej podskupiny pre politické otázky bola  bieloruská metropola Minsk. Rokovania, ako vyplýva z informácií viacerých ich účastníkov, sa niesli v konštruktívnej atmosfére.

Zainteresovaní sa dohodli, že 2. júna sa uskutoční rokovanie všetkých pracovných podskupín, ako aj ďalšie zasadanie Kontaktnej skupiny. Informovali o tom ruské, ukrajinské i francúzske médiá s odvolaním sa na účastníkov, vrátane predstaviteľky Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe Heidi Tagliaviniovej.

Nádej na realizáciu minských dohôd

Diplomatka na tlačovej konferencii vyjadrila nádej, že činnosť štyroch pracovných grémií prispeje k realizáciu obsahu minských mierových dohôd. V súčasnosti je Kontaktná skupina podľa jej slov v procese vypracovania všetkých mechanizmov práce podskupín.

Zástupca samozvanej Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin prezradil, že na rokovaní podskupiny pre politické otázky sa hovorilo o najkomplexnejších otázkach, vrátane podoby volieb v Donbase a nevyhnutných legislatívnych úprav na Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok