Zajatých ruských vojakov poslali do väzby

TASR
22.5.2015 21:01

Súd v Kyjeve rozhodol, že na dvojicu zajatú na Ukrajine uvaľuje väzbu. Advokát jedného z nich už avizoval odvolanie.

Zajatých ruských vojakov poslali do väzby
youtube

Momentálne hospitalizovaní

Jeden z kyjevských obvodných súdov rozhodol o uvalení väzby na dvoch Rusov, zajatých na Ukrajine, a to do 19. júla. Právny zástupca jedného z nich už pre ukrajinské médiá avizoval odvolanie svojho mandanta - Alexandra Alexandrova.

Obaja muži sú podľa medializovaných informácií momentálne hospitalizovaní a zotavujú sa zo zranení. V nemocnici zostanú až do uzdravenia, a to pod kontrolou príslušníkov bezpečnostných zložiek, potom by ich mali previezť do väzenského zariadenia.

Navštívili ich už predstavitelia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe a Červeného kríža, advokát i psychológ. V súlade s medzinárodným právom majú možnosť navštíviť ich aj pracovníci ruského konzulátu, avšak doteraz tak neurobili.

Podľa Ukrajiny v aktívnej službe

Kapitán Jevgenij Jerofejev a seržant Alexander Alexandrov boli podľa ukrajinských oficiálnych zdrojov príslušníkmi ruských ozbrojených síl v aktívnej službe, keď ich počas víkendu zajali v okolí mesta Ščasťa v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Obaja sa pre ruský denník Novaja gazeta vyjadrili, že na Ukrajinu boli vyslaní rozkazom na vojenskú misiu.

Ich slová sú teda v rozpore s tvrdením Moskvy, že na východe Ukrajiny boli ako súkromné osoby. Obaja muži sa až od novinára ruského denníka dozvedeli, že žiadosť o prepustenie z aktívnej služby v ruskej armáde podpísali vlani v decembri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok