Mohutný výbuch v saudskoarabskej mešite! Hlásia desiatky obetí

TASR
22.5.2015 22:46

Samovražedný atentátnik odpálil bombu v mešite na východe Saudskej Arábie. O život údajne prišlo 20 až 30 ľudí, ďalší utrpeli zranenia.

Výbuch počas bohoslužby

Viacero ľudí údajne zahynulo a ďalší utrpeli zranenia pri výbuchu bomby, ktorú samovražedný atentátnik odpálil počas bohoslužieb v šiitskej mešite v provincii Katíf na východe Saudskej Arábie. Očitý svedok incidentu uviedol, že k mohutnému výbuchu došlo v mešite imáma Alího v obci Kádí. Podľa jeho odhadu si výbuch v mešite, kde sa v tom čase modlilo najmenej 150 ľudí, vyžiadal najmenej 30 mŕtvych a zranených.

Saudská Arábia je na čele koalície arabských krajín, ktoré od konca marca podnikajú nálety na pozície šiitských povstalcov, húsíov, v Jemene. Cieľom vzdušných operácií je zastaviť postup vzbúrencov, ktorí obsadili už rozsiahle územia Jemenu.

Prvý útok kalifátu v krajine

Islamský štát sa prihlásil k zodpovednosti za útok v šiitskej mešite na východe Saudskej Arábie. Kalifát sa pochváli, že ide o jeho prvý útok v Saudskej Arábii. Informácie o počte obetí sa rozchádzajú.

Radikálna sunnitská organizácia uviedla, že útok uskutočnil  samovražedný atentátnik Abú Ammar Nadži. S pomocou opasku s výbušninami vyhodil do vzduchu uprostred "zlého davu heretikov a neveriacich".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok