Do Karibského mora sa zrútilo lietadlo s tonou kokaínu

TASR
21.5.2015 11:09

Do Karibského mora sa zrútilo lietadlo s vyše tonou kokaínu na palube. Pred nehodou ho prenasledovali stíhačky kolumbijského letectva.

Do Karibského mora sa zrútilo lietadlo s tonou kokaínu
Youtube

Pilot pád neprežil

"Lietadlo typu Hawker 600, ktoré letelo z Venezuely a smerovalo do strednej Ameriky, bolo spozorované keď nelegálne preniklo do kolumbijského vzdušného priestoru," uviedli vo vyhlásení kolumbijské úrady.

Kolumbijská pobrežná hliadka potvrdila, že v troskách lietadla sa našlo 1,2 tony kokaínu a telo neznámeho muža s mexickým cestovným pasom.

Venezuelská vláda uviedla, že havarované lietadlo nepochádzalo z Venezuely ale zo strednej Ameriky.

Nezvládol únikový manéver

Podľa informácií denníka Guardian pilotovi lietadla po narušení vzdušného priestoru Kolumbie nariadili pristáť. Kolumbijské stíhačky následne spustili paľbu. Po tom, ako pilot podnikol únikový manéver, zrejme zlyhal jeden z motorov tohto stroja a lietadlo sa následne havarovalo pri pobreží mesta Porto Kolumbia.

Kolumbia je povestná veľkou produkciou kokaínu. Ročne sa tam vyprodukuje približne 300 ton tejto drogy, uvádza sa v štatistikách Úradu OSN pre drogy a kriminalitu. Kolumbijské úrady zhabali len vlani približne 166 ton kokaínu.

Pašeráci drog často prepravujú kokaín k potenciálnym záujemcom v Spojených štátoch a Európe cez Venezuelu, strednú Ameriku a Mexiko ale aj loďami cez Karibský a Atlantický oceán.

Kolumbijské vzdušné sily zverejnili video prenasledovania a pádu lietadla

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok