Slováci dostali od Nórov tri góly za sebou, Meszároš zápas nedohral

TA3 SITA
6.5.2015 20:16

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala s výberom Nórska 2:3 a skomplikovala si vytúžený postup do štvrťfinále.

Slováci dostali od Nórov tri góly za sebou, Meszároš zápas nedohral
SITA/Ján Viazanička

Rozhodol Nörstebö

Slováci majú na svojom konte 7 bodov a v tabuľke ostravskej B-skupiny im patrí 3. miesto, Nóri sú s troma bodmi na šiestej pozícii. Skóre duelu otvoril v 19. min v presilovke Tomáš Surový. Slováci na turnaji prvýkrát až v štvrtom súboji strelili prvý gól v stretnutí.

Druhý gól tímu SR pridal v 22. min obranca Marek Ďaloga, no Nóri presnými zásahmi Nörsteböa a Rosseliho Olsena vyrovnali na 2:2. Rozhodnutie zariadil v 42. min Nörstebö druhým presilovkovým gólom. V 27. vzájomnom súboji si Slováci nepripísali jubilejný 20. triumf nad Nórmi, ale šiestu prehru, prvýkrát na MS.

B-skupina (Ostrava): 
Slovensko - Nórsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Góly: 19. Surový (Gáborík, L. Hudáček), 22. Marek Ďaloga (J. Mikuš, Tatar) - 26. Nörstebö (Holös, M. Olimb), 36. Rosseli Olsen (Ask, Martinsen), 42. Nörstebö (Thoresen, Holös) 
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Bartovič 10 min za napadnutie hlavy a krku, Meszároš (obaja SR) 5+DKZ za pichnutie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stricker (Švaj.), Vinnerborg - Dahmén (obaja Švéd.), Tošenovjan (ČR), 8812 divákov

Zostavy:
Slovensko: J. Laco - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Marek Ďaloga, Baranka, J. Mikuš - L. Hudáček, Surový, Gáborík - Pánik, Bližňák, Bartovič - Tatar, Viedenský, Jurčo - Dravecký, Lušňák, M. Daňo - Miklík 
Nórsko: Haugen - Holös, Nörstebö, Trygg, Tollefsen, Sörvik, Bonsaksen - M. Olimb, Ask, Thoresen - Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen - K. Forsberg, Trettenes, Bastiansen - Roest, Röymark, Stene

Skóre otvoril Surový

Začiatok mali vydarenejší Nóri, ale pri presilovke ich jedinú vyloženú šancu zneškodnil J. Laco. Na opačnej strane Slováci tiež pohrozili v početnej výhode, no v skrumáži nedopravili puk do súperovej bránky. V 13. min po krížnej prihrávke netrafil Lacovu bránku Stene. Slovákom sa nedarilo dostať na dlhší čas do útočného pásma, v závere prvej časti však hrali presilovku a Surový našiel recept na gólmana Haugena - 1:0.

V 22. min napriahol od modrej čiary Marek Ďaloga a puk skončil druhýkrát v Haugenovej bránke - 2:0. Nórom sa podarilo využiť vylúčenie Surového už po dvadsiatich sekundách, v 26. min prestrelil slovenského gólmana aj s dávkou šťastia Nörstebö. Slovenskému tímu viazla kombinácia a nepodarilo sa mu využiť ani presilovku. V 38. min sa dostal do úniku M. Daňo, ale namiesto strely nepresne prihral a bolo po šanci.

Meszároš predčasne pod sprchy

V úvode III. tretiny putoval na tresnú lavicu autor druhého slovenského gólu Marek Ďaloga a po 26 sekundách presilovky poslal Nórov do vedenia Nörstebö. V 48. min putoval predčasne pod sprchy obranca Meszároš za pichnutie a nórsky tím získal výhodu päťminútovej presilovky.

Pridalo sa k tomu aj vylúčenie Baranku, ale Slováci sa s vypätím všetkých síl ubránili. Dve minúty pred koncom tréner Vůjtek odovolal z bránky J. Laca, no tím SR napriek tlaku nevyrovnal.

Viac nám povedal Jozef Stümpel

Graňák: Výsledok je spravodlivý

"Neviem, čo sa stalo. Viedli sme 2:0 a naša hra upadla, to si musíme priznať. Rozohrané sme to mali dobre, vývoj sme celkom kontrolovali. Dostali sme gól v oslabení a stále sme viedli. Ťažko sa mi to hodnotí. Je to škoda," zneli slová obrancu Dominika Graňáka po nešťastnom predstavení.

"Všetko na ľade môžeme ovplyvniť my sami. To, čo sa stalo, je naša vlastná zásluha. Žiadne výhovorky netreba hľadať, výsledok je spravodlivý. Dnes sme nehrali tak dobre, aby sme mali tri body," myslí si.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok