Chicago opäť vyhralo a je krok od postupu

SITA nhl.com
6.5.2015 08:51

Hokejistov Chicaga delí už len jedno víťazstvo od postupu do finále play-off Západnej konferencie NHL. V utorňajšom stretnutí zdolali najtesnejším rozdielom Minnesotu 1:0 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

Chicago opäť vyhralo a je krok od postupu
SITA/AP

Jediný gól strelil v 15. minúte Patrick Kane, Marián Hossa odohral takmer 19 minút a zaznamenal dve strely. Chicago opäť podržal brankár Corey Crawford. V sérii proti Minnesote zatiaľ chytil 90 z 94 striel. "Keby ste nám pred začiatkom série povedali, že budeme vyhrávať 3:0, boli by sme prekvapení, no šťastní," povedal Kane, ktorý v play-off opäť žiari. V deviatich zápasoch strelil už šesť gólov a pridal päť asistencií. Crawford pri tom nemal istú pozíciu jednotky, v prvom kole proti Nashvillu nastupoval aj Scott Darling. "Proti nám je hviezda. Je to Roy, je to Brodeur," povedal tréner Wild Mike Yeo.

Calgary uštedrilo Anaheimu vôbec prvú prehru (4:3) v tohtoročnom play-off a znížilo stav série na 1:2. Anaheim prišiel o výhru len 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny, kedy na 3:3 pri hre bez brankára vyrovnal nováčik Johnny Gaudreau a v 5. minúte predĺženia rozhodol o výhre Flames pri signalizovanom vylúčení Mikael Bäcklund. Aj Gaudreau aj Bäcklund prekonali Fredrika Andersena strelou zápästím. Calgary tak na domácom ľade v tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár ešte neprehralo. Na 3:3 vyrovnalo už skôr, ale gól Sama Bennetta z 54. minúty rozhodcovia neuznali. Nebol dôkaz, že puk schovaný pod Andersenovým betónom skončil za čiarou. 

Výsledky utorňajších zápasov 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Minnesota - Chicago 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) - stav série 0:3

Gól: 15. P. Kane (Shaw, Sharp) 

Calgary - Anaheim 4:3 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0) - stav série 1:2

Góly: 3. Bollig (Raymond, Mikael Granlund), 25. Colborne, 60. Gaudreau (Russell), 65. Bäcklund (Wideman, Brodie) - 7. Maroon (Getzlaf), Vatanen), 15. Perry (Despres Getzlaf), 29. Beleskey (Kesler, Despres)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok