USA ponúkajú milióny dolárov za lídrov kalifátu

TASR
6.5.2015 00:33

Spojené štáty ponúkajú za vodcov hnutia Islamský štát miliónové odmeny. Za kľúčové informácie ponúka za štyroch extrémistov až do 20 miliónov dolárov.

USA ponúkajú milióny dolárov za lídrov kalifátu
SITA/AP

Za štyroch teroristov 20 miliónov

Americká vláda ponúka odmeny vo výške až do 20 miliónov dolárov za informácie, ktoré by jej pomohli zistiť, kde sa zdržiavajú štyria čelní predstavitelia Islamského štátu.   Oznámilo to americké ministerstvo zahraničných vecí.

Ministerstvo prostredníctvom svojho programu Odmeny za spravodlivosť uviedlo, že ide o nasledovnú štvoricu: Avd al-Rahmán Mustafa al-Kaduli, Abú Muhammad al-Adnani, Tarchan Tajumurazovič Batirašvili a Tárik Bin-al-Tahár Bil al Fálih al-'Avni al Harzi.

Hľadajú aj hovorcu

Kaduli je podľa ministerstva vysokým predstaviteľom kalifátu, ktorý sa pôvodne pripojiť k odnoži al-Káidy v Iraku. Za informácie vedúce k jeho nájdeniu Washington ponúka do sedem miliónov dolárov.

Adnani je oficiálnym hovorcom hnutia, Čečenec pochádzajúci z Gruzínska Batirašvili je vojenským veliteľom v severnej Sýrii a Tunisan Harzi je vodcom  pre pohraničný región medzi Sýriou a Tureckom. Za Adnaniho a Batirašviliho je vypísaná odmena do päť miliónov za každého a za Harziho do troch miliónov dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok