Pri rekonštrukcii vzácnej pamiatky vznikli obavy zo samotnej realizácie

TA3
5.5.2015 19:04

Na žilinskej radnici vyvolal obavy výsledok verejnej súťaže na rekonštrukciu vzácnej pamiatky Rosenfeldovho paláca. Zákazku vyhrala spoločnosť, s ktorou nemajú dobré skúsenosti viaceré samosprávy a štátne inštitúcie. V krajnom prípade môže mesto prísť o milióny eur, ktoré na projekt získalo od Európskej únie a z Nórskych fondov.

Stanovisko firmy EURO-BUILDING, a.s

Vážený pán redaktor,

dnes sme obdržali Vaše otázky súvisiace s verejným obstarávaním na rekonštrukciu Národnej kultúrnej pamiatky Rosenfeldovho paláca v Žiline. Pred tým než Vám na ne odpovieme sa však musíme dôrazne ohradiť voči ich vrcholne nevhodnej formulácii. Vytvára sa nimi totiž (ešte pred ich samotným zodpovedaním) klamlivý dojem, že naša spoločnosť (EURO-BUILDING, a.s.) programovo a cielene nedokončuje zazmluvnené zákazky. Odmietame takýto štýl novinárskej práce, pričom ho považujeme za príkro odporujúci novinárskej etike.

V tejto súvislosti podotýkame, že naša spoločnosť úspešne realizovala množstvo stavebných projektov. Verejnosti sú však napriek tomu prostredníctvom médií (vrátane Vašich opakovaných reportáží v televízií TA3) neustále predkladané neoverené, nepravdivé, prípadne skreslené informácie o projektoch realizovaných pred 3 - 4 rokmi. Keďže tieto informácie hrubo a neoprávnene poškodzujú našu dobrú povesť podali sme na dotknuté média (vrátane Vašej televízie) žaloby na súd, pričom jedno z významných printových médií sa nám už aj ospravedlnilo.

Naša spoločnosť je stabilným subjektom na slovenskom stavebnom trhu, na ktorom úspešne pôsobí  už takmer 20 rokov, pričom zamestnáva 250 zamestnancov v trvalom pracovnom pomere. Aj preto vstupuje do všetkých svojich zmluvných vzťahov s ambíciou riadne a včas splniť všetky svoje záväzky, a to za dohodnutú, či vysúťaženú cenu.

Pokiaľ pritom ide o výšku ceny, tá bola riadne vysúťažená v transparentnej elektronickej aukcii kde bola jediným kritériom najnižšia cena. Pri pohľade na poradie jednotlivých uchádzačov na prvých troch miestach“:

1.            EURO-BUILDING, a.s., Podunajská 23, 821 06 Bratislava, IČO : 356 83 066, 2 587 000.00 EUR,

2.            HASTRA s.r.o., Dolné Rudiny 2/3528, 010 01 Žilina, IČO : 316 06 296, 2 587 300.00 EUR,

3.            STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo s.r.o., Mlynské nivy 61/A, 820 15 Bratislava, IČO: 313 55 161, 2 594 000.00 EUR“

je zároveň zrejmé, že nami ponúknutá cena sa výrazne neodlišovala od cien našich konkurentov, čo samo o sebe potvrdzuje, že ide o cenu reálnu.

V nadväznosti na vyššie uvedené ako aj s ohľadom na doterajšie skúsenosti s Vašimi reportážami Vás dôrazne žiadame, aby ste vo svojom najnovšom príspevku informovali pravdivo, objektívne a aby ste prestali poškodzovať dobrú povesť našej spoločnosti.

Žiadame týmto, aby ste zverejnili celé naše stanovisko. V prípade, že uvediete nepravdivé, resp. pravdu skresľujúce údaje, spôsobilé zasiahnuť do dobrej povesti, budeme sa domáhať ochrany svojich práv súdnou cestou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok