Slávni Simpsonovci nekončia, vzniknú dve nové série

ČTK
5.5.2015 12:26

Najmenej dve ďalšie sezóny bude žltá rodinka Simpsonovcov baviť televíznych divákov. Postarala sa o to americká stanica Fox, ktorá oznámila, že vytvorí 27. a 28. sériu tohto obľúbeného kresleného seriálu.

Slávni Simpsonovci nekončia, vzniknú dve nové série
SITA/AP

Stroj na peniaze

Celkový počet kreslených epizód sa tak vyšplhá na 625. Príbeh rodiny Simpsonovcov z mesta Springfield je pritom najdlhšie vysielaným televíznym večerným seriálom v histórii.

Cenami ovenčený seriál a jeho hrdinovia sa pre štúdio Fox stali doslova strojom na peniaze; odhady toho, koľko už Simpsonovci zarobili, sa pohybujú v miliardách dolárov. Celovečerný film z roku 2006 zarobil v kinách vyše 500 miliónov dolárov, vysoké príjmy ale plynú taktiež z predaja tričiek, figúrok a odnedávna aj stavebníc Lego s obľúbenými hrdinami.

Účinkovanie dôkazom popularity

Vďaka tomu herci, ktorí dabujú originálne znenie, zarobia až 400.000 dolárov za epizódu. Okrem nich však v seriáli počas takmer 20 rokov prehovorilo množstvo populárnych osobností, účinkovanie v Simpsonovcoch sa stalo jedným z dôkazov popularity hudobníkov, hercov a politikov.

Dcéra Simpsonovcov Líza sa napríklad dala viesť k buddhizmu Richardom Gerom, zatiaľ čo syna Barta učil jazdiť na skejtborde slavný Tony Hawk. V Springfielde si taktiež zahrali (a svoje postavičky nahovorili) okrem iných aj Red Hot Chili Peppers, Aerosmith či Elton John.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok