Ďalší rozkol v SDKÚ? Kaník sa vzdal straníckych funkcií

TASR
5.5.2015 09:43

Jeden z posledných dvoch poslancov za SDKÚ Ľudovít Kaník sa vzdal členstva v prezídiu strany ako aj funkcie predsedu jej rozpočtového výboru.

Ďalší rozkol v SDKÚ? Kaník sa vzdal straníckych funkcií
SITA

Hlboký názorový nesúlad

Kaník to oznámil na sociálnej sieti a ako dôvod uviedol hlboký názorový nesúlad. Hovorí, že zo strany Pavla Freša neodchádza, ale že je potrebné urobiť zásadné zmeny.

Kaník ešte vo februári uviedol, že strana sa konsoliduje a oživuje a kritizoval negatívne správy, ktoré sa snažia šíriť jej bývalí členovia. Ich postupné oznámenia o odchodoch označil za snahu brániť strane v jej oživení.

Naposledy odišiel z SDKÚ-DS europoslanec Ivan Štefanec. Okrem neho to boli aj Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová, zakladateľ Mikuláš Dzurinda aj Ivan Mikloš. Odišli aj Martin Fedor (dnes Sieť) a Viliam Novotný (dnes Šanca).

Pre hlboký názorový nesúlad som sa dnes na zasadnuti prezídia SDKU-DS vzdal funkcie predsedu rozpočtového výboru a člena prezídia SDKU-DS.

Posted by Ludo Kanik on 4. máj 2015

Bez poslaneckého klubu

SDKÚ-DS opustil aj exminister školstva Eugen Jurzyca, ktorý sa pripojil k SaS a tiež Jozef Mikuš, ktorý sa stal členom poslaneckého klubu KDH.

V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a Ľudovít Kaník, strana už nemá poslanecký klub. Zostal jej ešte europoslanec Eduard Kukan, ktorý povedal, že zostane do konca. SDKÚ-DS sa objavuje v prieskumoch verejnej mienky pod hranicou zvoliteľnosti.

Kaník sa k aktuálnemu stavu v strane vyjadril na tlačovej besede

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok