Na oslavy do Moskvy pocestuje aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun

TA3 TASR
4.5.2015 22:35

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun sa zúčastní v Moskve na víkendových oslavách 70. výročia konca druhej svetovej vojny. Na ceste po východoeurópskom regióne sa zastaví aj v Poľsku a na Ukrajine. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Stretne sa s Putinom

Pan sa v Moskve pripojí k oslavám 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. V sobotu sa na Deň víťazstva spolu s generálnou riaditeľkou OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru Irinou Bokovovou zúčastní na vojenskej prehliadke v Moskve.

Generálny tajomník OSN má v oficiálnom pracovnom programe na návšteve Moskvy naplánované stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Pred príchodom do Ruska sa zastaví na oslavách ukončenia druhej svetovej vojny v poľskom Gdansku.

26 svetových lídrov

Pan Ki-mun, ktorý pochádza z Južnej Kórey, sa na tejto zahraničnej ceste pred príchodom do Ruska zastaví aj na Ukrajine, kde sa stretne s tamojším prezidentom Petrom Porošenkom. Kyjevský rezort zahraničia kritizoval v uplynulom týždni Panov zámer cestovať do Moskvy.

Severokórejská štátna agentúra KCNA oznámila, že na víkendové oslavy do Moskvy pricestuje aj predseda severokórejského parlamentu Kim Jong-nam, ktorý je v KĽDR formálnou hlavou štátu. Podľa ruského ministerstva zahraničných vecí bude Kim medzi 26 svetovými lídrami, ktorí prijali pozvanie na toto podujatie. Viacero západných lídrov pozvanie na sobotňajšiu vojenskú prehliadku v Moskve neprijalo pre konflikt na východe Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok