Súpiska je kompletná, proti Bielorusom nastúpia aj Tatar s Jurčom

SITA TASR TA3
3.5.2015 11:39

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku v nedeľu predpoludním zaplnilo zostávajúce miesta na turnajovej súpiske. Trénerom sú k dispozícii už aj brankár Branislav Konrád, obranca Ivan Baranka a tiež útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo.

Na Hossu ani Marinčina sa už nečaká

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek pred nedeľňajším druhým zápasom v B-skupine MS s Bieloruskom (16.15 h) uzavrel šampionátovú súpisku, keď na ňu dopísal útočné duo z Detroitu Tomáša Tatara a Tomáša Jurča ako i brankára Branislava Konráda a obrancu Ivana Baranku. Kouč tak už nečaká na prípadné príchody Mariána Hossu či Martina Marinčina.

Iba jedenásť korčuliarov a dvaja brankári absolvovali nedeľňajšie predpoludňajšie rozkorčuľovanie tímu SR pred duelom proti Bielorusku na 79. majstrovstvách sveta v Česku. Na hlavnej ploche ČEZ arény nechýbali ani útočníci Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar, ktorí sa k slovenskému mužstvu pripojili ako poslední - Jurčo v sobotu neskoro večer a Tatar v nedeľu ráno.

Okrem nich mal asistent trénera Peter Oremus na ľade aj Mareka Ďalogu, Vladimíra Draveckého, Ivana Baranku, Tomáša Surového, Adama Jánošíka, Patrika Lušňáka, Marka Daňa, Michela Miklíka a Richarda Pánika, z brankárov Júliusa Hudáčka a Branislava Konráda. Ďalší hráči si zvolili posilňovňu či prípravu na duel proti Bielorusom v šatni.

Tatar a Jurčo v útoku s Viedenským

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v nedeľňajšom súboji na 79. majstrovstvách sveta v Česku proti Bielorusku v bránke s Jánom Lacom, hrať budú už aj Tomášovia Tatar a Jurčo. Tréner výberu SR Vladimír Vůjtek v porovnaní so sobotňajším zápasom proti Dánsku (4:3 po sam. nájazdoch) ponechal bez zmien zloženie obrany, no útoky premiešal. V prvej formácii s Tomášom Kopeckým a Mariánom Gáboríkom nastúpi Marko Daňo namiesto Michela Miklíka, ktorý bude nedeľňajší duel sledovať len z tribúny. V druhom útoku sa pri centrovi Marekovi Viedenskom predstavia Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, v treťom nastúpia Richard Pánik, Mário Bližňák s Milanom Bartovičom a vo štvrtom Vladimír Dravecký, Patrik Lušňák a Libor Hudáček. Pozícia trinásteho útočníka prischla Tomášovi Surovému.

Jánovi Lacovi bude kryť chrbát Július Hudáček, Branislav Konrád zápas presedí na tribúne ČEZ Arény spolu so spomenutým Miklíkom a obrancom Ivanom Barankom. 

Zostava tímu SR na nedeľňajší duel proti Bielorusku (začiatok o 16.15 h): J. Laco - Meszároš, A. Jánošík, Jurčina, Sersen, Marek Ďaloga, J. Mikuš, Graňák - M. Daňo, T. Kopecký, Gáborík - Tatar, Viedenský, Jurčo - Pánik, Bližňák, Bartovič - Dravecký, Lušňák, L. Hudáček - Surový

Pozrite si ako vyzerala atmosféra pred zápasom v Ostrave

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok