Členovia britskej kráľovskej rodiny navštívili novorodenú princeznú

TA3 TASR
3.5.2015 20:53

Najnovšia členka kráľovskej rodiny, dcérka princa Williama a jeho manželky Kate, sa stretla so svojimi starými rodičmi a ďalšími členmi rodiny v Kensingtonskom paláci v Londýne, kde rodina býva.

Princ Harry nemohol prísť

Malá princezná sa narodila v sobotu ráno v Nemocnici sv. Márie v Londýne a jej meno zatiaľ nie je známe. Nemocnicu opustila s mamou a otcom v sobotu večer po tom, ako ju ukázali verejnosti a  médiám.

Kensingtonský palác oznámil, že novorodené dievčatko navštívil jeho starý otec princ Charles s manželkou Camillou. Pozrieť si ju boli aj Middletonovci, jej starí rodičia zo strany mamy, s druhou dcérou - tetou malej princeznej.

Brat princa Williama, Harry, ktorý je jej strýkom, je v Austrálii a nemohol ju preto navštíviť. Poslal však do paláca správu: "Je absolútne krásna. Nemôžem sa dočkať, kedy sa s ňou stretnem," citovala ho agentúra Reuters.

Favorizujú Charlotte a Alice

Britské stávkové kancelárie uvádzajú, že najfavorizovanejšími menami pre dievčatko sa stali Charlotte a Alice. Mnohí však očakávajú aj meno Diana: ako poctu pre Williamovu zosnulú matku, princeznú z Walesu.

Princezná je v nástupníckej línii na britský trón štvrtou v poradí - za svojím starým otcom princom Charlesom, otcom Williamom a bratom princom Georgeom. Princ Harry sa jej narodením posunul na piate miesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok