Slováci privítali Vlkov na Slavíne tradične, chlebom a soľou

TA3 SITA TASR
2.5.2015 16:08

Kontroverzní ruskí motorkári z klubu Noční Vlci dorazili na Slovensko. Tak ako vo väčšine miest, tak aj v Bratislave sa stretli pri pamätníku padlých sovietskych vojakov z druhej svetovej vojny.

Sprevádzali ich diplomati

Medzi motorkármi, ktorí si v Bratislave prišli na Slavín uctiť pamiatku vojakov Červenej armády dominovali Česi a Slováci. V skupine motorkárov nachádzalo len niekoľko po rusky hovoriacich jedincov a ruské evidenčné značky malo len zopár motocyklov.

Kolóna v počte približne 90 motorkárov sa po 13:00 začala od českej hranice presúvať smerom na Bratislavu. Sprevádzalo ju pritom auto s poznávacou značkou diplomatického zboru. Motorkári na Slavíne položili na počesť padlých vojakov pamätné vence pričom celá udalosť sa obišla bez komplikácii.

Slováci vítali Vlkov s chlebom a soľou

vlci.jpg

Rozdelili spoločnosť

Viaceré známe osobnosti na Slovensku ako Ondrej Dostál, Grigorij Mesežnikov, Lucia Štasselová či Martin Mojžiš si počas prítomnosti motorkárskeho klubu pripomenuli pred ruským veľvyslanectvom v Bratislave pamiatku obetí agresie Ruska proti Ukrajine.

"Tej agresie, ktorú Noční vlci podporujú, a toho Putina, ktorého obdivujú," spoločne konštatujú. Jazda ruských motorkárov podľa nich nie je ich súkromnou záležitosťou, ale súčasťou oficiálnej propagandy Putinovho Ruska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok