Kráľovská rodina ukázala svetu malú princeznú, meno taja

TA3 SITA ČTK TASR CNN BBC
2.5.2015 12:17

Manželku britského princa Williama prijali v londýnskej Nemocnici sv. Márie, kde porodila ich druhé dieťa.

Rodisko Williama i Georga

O očakávaní druhého potomka informovali zástupcovia Kensingtonského paláca 8. septembra. Tridsaťtriročná Catherine Elizabeth "Kate" Middleton rovnako ako počas prvého tehotenstva trpela nadmerným dávením.

Nemocnici sv. Márie sa v roku 1982 narodil Catherinin manžel - princ William a v júli 2013 aj ich prvorodený syn George.

Dievčatko sa narodilo o 09.34 h SELČ. Jeho pôrodná hmotnosť bola 3,7 kilogramu. Pri pôrode bol prítomný aj otec dieťaťa. Meno dievčatka zatiaľ nie je známe. V prípade prvorodeného Georgea to kráľovský palác urobil až dva dni po jeho narodení.

Bez názvu.jpg

Princezná je už doma

Najnovšia členka britskej kráľovskej rodiny odišla domov so svojimi rodičmi. Princ William s manželkou Kate, ktorá iba dopoludnia priviedla v londýnskej nemocnici na svet ich druhé dieťa, sa objavili po 19. hodine pred vchodom nemocnice a prvýkrát ukázali prítomným médiám a davu záujemcov ich novorodené dievčatko.

Potom sa vrátili dovnútra a keď o chvíľu vyšli druhýkrát, princ William niesol spiace bábätko v autosedačke. Nasadli spoločne do auta a odviezol si rodinku domov, informovala BBC.


Svoju druhorodenú dcérku svetu ukázali iba s úsmevmi, nič nepovedali.
BBC pripomenula, že Kate nemocnicu opustila s úsmevom asi 12 hodín po tom, ako do nej prišla v prvom štádiu pôrodu. Čakajúci dav usmievajúci sa pár privítal s obrovskou radosťou.

Svadba roka

Dvojica sa zoznámila v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011.

Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná. Dvojicu sobášila vtedajšia hlava anglikánskej cirkvi Rowan Williams.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok