Pavlis zostáva ministrom, Smer hľadá mediálne zdatného straníka

SITA
28.4.2015 16:08

Fico ešte nepožiadal Kisku o personálnu výmenu. Ak strana čoskoro nenájde Pavlisovho nástupcu, mal by rezort hospodárstva viesť minister financií Peter Kažimír.

Pavlis zostáva ministrom, Smer hľadá mediálne zdatného straníka
SITA

Môžu poveriť Kažimíra

Smer ani po týždni nenašiel náhradu za ministra hospodárstva Pavla Pavlisa, ktorý oznámil svoje odstúpenie 21. apríla. Pavlis stále zostáva vo funkcii a premiér Robert Fico prezidenta Andreja Kisku nepožiadal o personálnu výmenu na čele rezortu.

Vo vedení Smeru je však údajne zhoda, že ministrom sa nestane nestraník. Novým ministrom hospodárstva má byť teda člen Smeru, ktorý však bude mediálne zdatný. Ak by vedenie nového ministra nenašlo v najbližšom čase, dočasne má byť poverený vedením rezortu minister financií Peter Kažimír.

Pavlis je piaty na odchode

Pavlis oznámil rezignáciu pred týždňom. Dôvodom bolo zadanie upratovacích služieb pre firmu SITIS, ktorú vedie Pavlisov rodinný príslušník. Pavlis je piatym ministrom vlády Roberta Fica, ktorý funkciu opúšťa.

Minulý rok Fico vymenil ministra školstva Dušana Čaploviča a ministra hospodárstva Tomáša Malatinského, miesto ktorého nastúpil práve Pavlis. Na jeseň odstúpila ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská pre kauzu nákupu CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu. V tom istom čase z vlády odišiel aj Peter Pellegrini, ktorý sa stal predsedom Národnej rady po Pavlovi Paškovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok