Basketbalistky sa pripravujú na európsky šampionát, láka ich aj olympiáda v Riu

SITA
27.4.2015 17:47

Súperkami Sloveniek v základnej skupine budú Španielky, Maďarky, basketbalistky Litvy a Švédska.

Návrat Vyňuchalovej

Do družstva basketbalistiek Slovenska sa vrátila jedna z najskúsenejších reprezentantiek Romana Vyňuchalová. Pivotka ŠBK Šamorín figuruje v širšom 16-člennom výbere na júnové majstrovstvá Európy v Maďarsku a Rumunsku 2015. Keďže 28-ročná podkošová hráčka štartovala na uplynulých troch kontinentálnych šampionátoch v drese Slovenska, existuje vážny predpoklad, že nebude chýbať v záverečnom tucte nominovaných dievčat trénera Maroša Kováčika.

"Majstrovstvá sú pre mňa veľkým lákadlom, takisto cieľ bojovať o olympijské hry. Dúfam, že to všetko dobre dopadne. V klube mám za sebou neúspešnú sezónu a verím, že v reprezentácii si to vynahradím," povedala na piešťanskom zraze Romana Vyňuchalová.

Súperkami aj obhajkyne titulu

Plavovlasá rutinérka sa vlani v kvalifikácii priamo na palubovke nepričinila o postup na ME. "Som preto plná očakávaní. S trénerom nemám dosiaľ nijaké skúsenosti, takže uvidím, čo sa bude diať. Nemám nijaké očakávania, že by som mala byť jednou z ťahúňok - som k dispozícii. Každý kouč je iný, má o družstve vlastné predstavy, takže som na to zvedavá. Je tu široký realizačný tím, dvaja asistenti trénera, čiže z hľadiska organizácie by malo byť o nás dobre postarané. Teším sa," pridala 193 cm vysoká rodáčka z Bratislavy.

Súperkami Sloveniek v základnej D-skupine ME 2015 v Šoprone budú obhajkyne titulu zo Španielska, reprezentantky jednej z usporiadateľských krajín Maďarska, ďalej basketbalistky Litvy a Švédska. Do ďalšej fázy postúpia tri družstvá. Majster Európy sa priamo kvalifikuje na OH, tímy na 2. - 5. mieste sa predstavia na olympijskom kvalifikačnom turnaji.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok