Slováci sa vracajú z Nepálu, jeden zostáva hospitalizovaný

TASR TA3
27.4.2015 12:57

V Nepále boli podľa údajov rezortu zahraničia desiatky Slovákov, podarilo sa spojiť s väčšinou z nich. Traja sa už vrátili na Slovensko. Jedného po ničivom zemetrasení hospitalizovali v Nepále.

Zachránili sa bez dokladov

Slovenskému ministerstvu zahraničných vecí sa podarilo zatiaľ spojiť s 53 Slovákmi v Nepále. V krajine by malo byť 75 občanov Slovenska, potvrdil šéf tlačového odboru MZV Peter Susko.     

Jeden zranený Slovák sa nachádza so zlomeninou v nemocnici, ostatní sú v poriadku. Postupne sa už vracajú na Slovensko.  Niektorým z nich sa museli vybaviť náhradné cestovné doklady, keďže svoje pasy nechali v hoteli pri úteku pred zemetrasením.

Najsilnejšie za 80 rokov

Sobotňajšie zemetrasenie s magnitúdou 7,8, ktorého epicentrum ležalo západne od nepálskej metropoly Káthmandu, bolo najhorším v tejto chudobnej himalájskej krajine za vyše 80 rokov.      

Celkový počet obetí stúpol na vyše 4100.  Zemetrasenie zničilo mnoho budov v starých štvrtiach Káthmandu, vrátane historických pamiatok, a bolo dosť silné na to, aby ho pocítili v susednej Indii, Bangladéši, Tibete i Pakistane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok