Minnesota a Montreal postúpili cez prvé kolo play-off

SITA
27.4.2015 08:01

Hokejisti Minnesoty a Montrealu postúpili cez prvé kolo play-off NHL. Rozhodli o tom ich víťazstvá v nedeľňajších stretnutiach, v ktorých Minnesota zdolala St. Louis 4:1 a Montreal Ottawu 2:0. Oba tímy vyhrali série 4:2 na zápasy.

Minnesota a Montreal postúpili cez prvé kolo play-off
SITA/AP

St. Louis, ktoré v základnej časti ovládlo Centrálnu divíziu, opäť nepotvrdilo svoje postavenie a vypadlo už tretí rok po sebe v prvom kole. "Ťažko sa vyhráva, keď musíte doťahovať skóre. A my sme príliš často v týchto zápasoch prehrávali a nedokázali sme to zlomiť," povedal tréner Blues Ken Hitchcock. Minnesote stačilo na strelenie štyroch gólov len 20 striel. Duel nevyšiel brankárovi Jackovi Allenovi. Prvý gól inkasoval pri presilovke svojho tímu, keď ho z nemožného uhla prekonal Zach Parise a v 32. minúte mu prekĺzla medzi nohy ľahká strela Justina Fontaina. V bránke ho potom nahrali Brian Elliot. Zo siedmich striel inkasoval raz, štvrtý gól dala Minnesota do prázdnej bránky. "St. Louis je ťažký súper. Mali by sme si užiť toto víťazstvo. Je zaslúžené," povedal gólman Wild Devan Dubnyk, ktorý z 31 striel inkasoval len raz z hokejky T.J. Oshieho. Parise pridal ešte jeden gól a s 22 bodmi v play-off prekonal klubový rekord Mariána Gáboríka. Minnesota narazí v druhom kole na Chicago.

Montreal nepripustil drámu a zdolal Ottawu 2:0. V sérii viedol už 3:0, Ottawa však potom vyhrala dva zápasy po sebe. Šiesty duel série však opäť patril Canadiens, ktorí sa ujali vedenia v 14. minúte po góle Brendana Gallaghera. Sekundu pred koncom zápasu poistil postup do prázdnej bránky Max Pacioretty. Ottawa prestrieľala Montreal 43:20 a prvé dve tretiny dominovala. Carey Price však ukázal, prečo je považovaný za najlepšieho brankára v NHL. Zo 43 striel ani raz neinkasoval. "Bol rozhodujúcim faktorom. Keď máte takého brankára, lepšie sa vám hrá," povedal obranca Montrealu PK Subban. Tréner Ottawy Dave Cameron pochválil svoj tím: "Vypadli sme s dosť dobrým mužstvom. Keď prejde sklamanie, budeme hrdí na to, čo sme túto sezónu dokázali." Senators patrili medzi najlepšie tímy druhej polovice sezóny a vďaka fantastickému finišu postúpili do bojov o Stanleyho pohár. Montreal narazí v druhom kole na lepšieho z dvojice Detroit - Tampa Bay. V sérii vedie Detroit 3:2 na zápasy. 

Výsledky nedeľňajších zápasov zámorskej hokejovej NHL (hralo sa na štyri víťazstvá):

Západná konferencia - play off - 1. kolo

Minnesota - St. Louis 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) - konečný výsledok série: 4:2

Góly: 8. Parise (Cooke), 32. Fontaine (Scandella), 42. Parise (Pominville, Mikael Granlund), 59. Niederreiter (M. Koivu) - 40. Oshie (Shattenkirk, Pietrangelo) 

Východná konferencia - play off - 1. kolo

Ottawa - Montreal 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) - konečný výsledok série: 2:4

Góly: 14. Gallagher (Pateryn, Plekanec), 60. Pacioretty (Subban)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok