Z kádra pred hokejovými MS vyradili štyri mená, kapitánom bude Kopecký

SITA TASR
26.4.2015 13:42

Tréner Vladimír Vůjtek vyradil jedného obrancu a troch útočníkov.

Aj bez zraneného Marcinka

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek vyradil z kádra pre blížiace sa majstrovstvá sveta v Česku kvarteto hráčov. Na šampionáte sa nepredstavia obranca Ivan Švarný a útočníci Rastislav Dej, Ján Sýkora a Radoslav Tybor. Spomenutá štvorica sa s tímom vrátila z lotyšskej Rigy, kde Slováci absolvovali posledné dve prípravné stretnutia pred šampionátom. Zranenie vyradilo z hry útočníka Tomáša Marcinka.

Najbližší zraz národného mužstva je naplánovaný na utorok 28. apríla, k reprezentácii Slovenska sa už pripoja aj útočníci Marián Gáborík a Vladimír Dravecký.

Kapitánom Kopecký

Oznámiť hráčovi, že musí opustiť mužstvo na prahu šampionátu, je zakaždým nepríjemné. "Bolo to ťažké rozhodnutie. Títo chlapci tu dreli, makali a zodpovedne sa pripravovali. Bohužiaľ, tesne pred štartom museli odísť. Je to náročné ako pre nás hráčov, tak aj trénerov," priznal Vůjtek. Ten potvrdil, že kapitánom tímu na MS bude Tomáš Kopecký, asistentmi Dominik Graňák a Milan Bartovič.

Tréner už nosí v hlave zloženie prvých dvoch formácií: "Ťažko sa nám skladal prvý aj druhý útok, pretože hráči týchto formácií prišli len nedávno alebo ešte len prídu. Nie sme ešte konkrétne rozhodnutí, kto bude hrať na akom poste, každopádne, dve útočné formácie máme pokope."

V príprave viac prehier ako víťazstiev

Slovensko v aprílových prípravných zápasoch pred Majstrovstvami sveta zaznamenalo bilanciu dve víťazstvá a šesť prehier, z toho tri v riadnom hracom čase. Okrem Lotyšov podľahli Slováci dvakrát aj Čechom, so Švédmi a Bielorusmi si pripísali po jednom triumfe a jednej prehre. 

Svetový šampionát sa v Prahe a Ostrave uskutoční od 1. do 17. mája. Z terajšieho kádra ešte pred šampionátom ubudnú dvaja korčuliari. 

Aktuálny káder slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Česku:

Brankári:
Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL) 
Obrancovia:
Ivan Baranka (Slovan Bratislava), Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Adam Jánošík (HC Košice), Christián Jaroš (Luleaa HF, Švéd.), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Andrej Meszároš (Buffalo Sabres, USA/NHL), Juraj Mikuš (Sparta Praha, ČR), Michal Sersen (Slovan Bratislava) 
Útočníci:
Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Mário Bližňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Marko Daňo (Columbus Blue Jackets, USA/NHL), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Marián Gáborík (Los Angeles Kings, USA/NHL), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Tomáš Kopecký (Florida Panthers, USA/NHL), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel.), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava), Richard Pánik (Toronto Maple Leafs, Kan./NHL), Martin Réway (Sparta Praha, ČR), Tomáš Surový (Slovan Bratislava/HC ‘05 Banská Bystrica), Marek Viedenský (HKP Hämeenlinna, Fín.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok