Nemecko sa má pripravovať na možný bankrot Grécka

SITA
26.4.2015 11:24

Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble naznačil, že sa Berlín pripravuje na možný bankrot Grécka. Naznačil, že ak by odpovedal kladne na otázku o tom, či sa pripravuje "plán B“, vyvolal by paniku.

Nemecko sa má pripravovať na možný bankrot Grécka
SITA/AP

"Plán B" prichádza do úvahy v prípade, že sa Grécku minú peniaze a nebude môcť splácať dlhy. Na objasnenie svojho postoja Schäuble pripomenul situáciu z roku 1989, keď sa objavili plány na zjednotenie Nemecka.

"Ak by vtedy niektorý zo zodpovedných ministrov, bol som jedným z nich, vopred povedal, že chceme zjednotiť Nemecko, celý svet by pravdepodobne povedal, že sa Nemci úplne zbláznili,“ povedal Schäuble.

Na piatkovom stretnutí ministrov financií krajín eurozóny Grécko čelilo veľkej kritike za neochotu pripraviť reformy, ktoré by otvorili cestu k ďalšej pomoci. Slovinský minister financií Dušan Mramor počas zasadnutia ministrov poznamenal, že vzhľadom na to, že trojmesačné rokovania nikam nevedú, je namieste, aby ministri v rámci eurozóny začali diskutovať o tom, čo sa stane, ak Grécko zbankrotuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok