Slováci opäť prehrali v Lotyšsku, rozhodli až nájazdy

SITA
25.4.2015 18:48

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v generálke na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave v Rige s domácim Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch.

Slováci opäť prehrali v Lotyšsku, rozhodli až nájazdy
SITA/Ivan Fleischer

Prehrávali o dva góly

V stretnutí, ktoré bolo súčasťou série Euro Hockey Challenge, dokázali zverenci Vladimíra Vůjtka vyrovnať z 0:2 na 2:2, no v nájazdoch neuspeli. Oba presné zásahy domácich v riadnom hracom čase zaznamenal kapitán Daugaviňš, v 53. min znížil L. Hudáček a 97 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnal Surový. V predĺžení gól nepadol, v nájazdoch rozhodol Darziňš.

V porovnaní s piatkovým duelom proti rovnakému súperovi (1:5) nastúpil tím SR so zmenami v zostave, prvýkrát v príprave na MS 2015 zasiahol do hry aj útočník Marko Daňo. Slováci ani tentokrát nepodali oslnivý výkon, no ich hra a najmä koncovka boli lepšie ako v piatok.

Slovensko v aprílových prípravných zápasoch pred svetovým šampionátom zaznamenalo bilanciu dve víťazstvá a šesť prehier (tri v riadnom hracom čase). 

Výsledok: 
Lotyšsko - Slovensko 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 1:0)
Gól: 36. Daugaviňš (Galviňš, Darziňš), 48. Daugaviňš (Darziňš, Sotnieks), rozhodujúci sam. nájazd Darziňš - 53. L. Hudáček (Marek Ďaloga), 59. Surový (L. Hudáček) 
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Agertoft, Zviedritis - Kupcus, Griskevics, 3308 divákov 
Nájazdy: Darziňš - 1:0, Dej - nedal, Bukarts - nedal, M. Daňo - nedal, Daugaviňš - 2:0 

Zostavy:
Lotyšsko: Muštukovs - K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galviňš, Cibulskis, Širokovs - M. Redlihs, Sprukts, Bukarts, Daugaviňš, Džeriňš, Darziňš, Cipulis, Berziňš, Saulietis, Abols, Lipsbergs, Jekimovs, Jevpalovs 
Slovensko: J. Laco (sam. nájazdy odchytal Konrád) - Meszároš, Baranka, Jurčina, Sersen, Marek Ďaloga, Graňák, A. Jánošík, Švarný - Miklík, T. Kopecký, Réway - Pánik, Bližňák, Bartovič - M. Daňo, Surový, L. Hudáček - Marcel Haščák, Lušňák, Dej - Viedenský

Slovákom nájazdy nevyšli

Prvú väčšiu šancu v zápase mali slovenskí reprezentanti, no Bližňák v 6. min nezužitkoval dostatok času, ktorý mu domáci darovali. Vzápätí putoval na trestnú lavicu Pánik a brankár J. Laco musel vytiahnuť efektívny zákrok pri jednej z veľkých šancu súpera. Pánika rozhodcovia neskôr opäť vylúčili, no tím SR si udržal čisté konto. Pred prvou sirénou ešte pohrozili Džeriňš či Bukarts, ale J. Laco bol naďalej stopercentný.

Na začiatku druhej časti malo početnú výhodu aj slovenské družstvo, ale gólman Muštukovs nemal veľa práce. V 24. min Bartovič našiel Pánika, ktorému puk skĺzol z hokejky a zo šance nebolo nič. Na opačnej strane pohrozil Darziňš, no nechal len vyniknúť gólmana J. Laca. V 33. min nepochodil v úniku L. Hudáček a zahrmelo na opačnej strane. Pri ďalšom vylúčení Pánika si domáci kapitán Daugaviňš nakorčuľoval z pravej strany bližšie o osi hracej plochy a strelou pod hornú žŕdku nedal Lacovi šancu.

V 48. min pridal druhý gól domáceho kolektívu opäť Daugaviňš, ktorý využil krížnu prihrávku Darziňš z pravej strany. Slovákom sa podarilo skorigovať v 53. min, L. Hudáček sa najlepšie zorientoval pred Muštukovsom. Kouč Vůjtek už plánoval hru bez brankára, keď Surový z väčšej vzdialenosti prestrelil gólmana súpera, vyrovnal na 2:2 a zariadil predĺženie.

V ňom v dobrej šanci neuspel obranca Sersen a rozhodnúť museli až nájazdy. V nich neuspeli Dej ani M. Daňo, kým Darziňš a Daugaviňš áno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok