SR 18 víťazom Slovakia Cupu, vo finále porazili rovesníkov z Česka

TASR TA3
24.4.2015 23:26

Naši mladí futbalisti do 18 rokov vyhrali tradičný medzinárodný turnaj Slovakia Cup. Vo finále si poradili s rovesníkmi z Česka.

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov sa stala celkovým víťazom prestížneho turnaja Slovakia Cup 2015. V piatkovom finále si v NTC Senec poradila s rovesníkmi z Česka 2:1 a z prvenstva sa tak tešila prvýkrát od roku 2007. Rozhodujúci gól strelil v 67. minúte Jančo.

"Sme šťastní, tešíme sa. Chlapci ukázali, že tvoria silný kolektív, o víťazstve na turnaji rozhodla tímovosť. Každý zo štyroch zápasov bol iný, ale to najväčšie odhodlanie a túžba po víťazstve v spojení s hernou kvalitou boli vidieť v dnešnom finále proti Česku. Chalani odohrali v priebehu piatich dní štyri zápasy, v druhom polčase nastupovali na ihrisko s pevným odhodlaním a cieľom doviesť zápas do víťazného konca a to sa im aj podarilo," cituje web SFZ trénera slovenských mladíkov Milana Malatinského.


Slováci postúpili do finále ako víťazi B-skupiny, keď postupne remizovali s Kanadou 2:2, Poľskom 1:1 a zdolali Čínu 3:2.
Turnaj sa hral na siedmich slovenských ihriskách, v tomto ročníku už nadobudol globálny charakter, pretože boli na ňom zastúpené tímy z troch kontinentov - Európy (Slovensko, Česko, Rusko, Poľsko, Nórsko), Ázie (Spojené arabské emiráty, Čína) aj Severnej Ameriky (Kanada).

finále:
SLOVENSKO 18 - ČR 18 2:1 (1:1)
Góly: 15. Horník, 67. Jančo - 27. Průcha, ŽK: 10. Ďurek, 70. Kosorín, rozhodovali Kringstad (Nórsko) - Budač, Hrdlička (obaja SR)
SR "18": Dovičovič - Horník, Ďurek, Krč (C) (30. Kopičár) Jančo (79. Mareš), S. Mráz (52. Michlík), Jirka, Včelka, Vais, L. Mihálik (83. Kolesár), Kosorín (70. R. Konečný)
ČR "18": Stejskal - Žárský, Badocha, Kuchta (76. Putyera), Twardek (41. Šrain), Čmelík (80+1. Kvída), Průcha, O. Mihálik, Wiesner (61. Januška), Březina, Lischka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok