Hokejová „osemnástka" si poradila s Nemeckom, smeruje do štvrťfinále

TASR
20.4.2015 22:13

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov si na MS vo Švajčiarsku zabezpečili postup do štvrťfinále. Rozhodlo o tom ich víťazstvo nad Nemeckom 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Hokejová „osemnástka" si poradila s Nemeckom, smeruje do štvrťfinále
SITA

Zverenci trénera Antona Bartánusa majú na konte už päť bodov a v tabuľke A-skupiny im patrí priebežne tretia priečka. O ich štvrťfinálovom súperovi rozhodnú v utorok záverečné súboje v skupinách, bude ním Kanada alebo Fínsko.

A-skupina:

Nemecko - Slovensko 3:4 pp a sn (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 8. Eder (Mayenschein), 35. Mayenschein (Napravnik), 56. Kalble - 21. Bondra (Valent), 43. Andrisík (Bondra), 52. Valent (Bondra, Andrisík), rozh. nájazd Solenský. Rozhodovali: Pitoscia (USA), Solem (Nór.) - Oliver (USA), Tscherrig (Švajč.), vylúčení: 2:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.
Zostava SR: Húska – Vadovič, Hatala, Roman, Grman, Trska, Bodák, Kosecký, Kolesár – Bondra, Valent, Andrisík – Murín, Oško, Lešťan - Horváth, Žitný, Solenský - Sádecký, Sloboda, Hecl

Slováci aj Nemci predtým s prehrami

Mladí Slováci síce v nedeľu prehrali s rovesníkmi z Ruska, ale kouč Anton Bartánus bol s hrou mužstva spokojný a výkon označil za veľmi dobrý. Nemci vstupovali do stretnutia po dvoch vysokých prehrách so Švédskom (1:7) a Ruskom (0:6).

Aj preto boli mladíci spod Tatier papierovými favoritmi, dianie na ľade však ukazovalo niečo iné. Nemci boli od úvodného vhadzovania aktívnejší, lepšie korčuľovali a častejšie strieľali. Slováci mohli inkasovať ako prví, ale Glemser v 7. minúte pálil iba do ľavej žŕdky Húskovej bránky. O minútu neskôr už slovenský brankár toľko šťastia nemal.

Potrestané vylúčenie

Na trestnej lavici sedel za narazenie na mantinel Vadovič a jeho vylúčenie potrestal gólom v presilovej hre Eder, ktorý dorazil do siete strelu Mayenscheina. Nemcov gól povzbudil a naďalej pokračovali v tlaku. O ich dominancii v úvodnom dejstve svedčila aj bilancia striel 15:4.


Slovákom pomohla prestávka, keď po 25 sekundách druhej tretiny využil presilovú hru Bondra. Nemcami však inkasovaný gól neotriasol, veľké šance mali následne Spitzner a Napravnik. Svoj tlak zúročili v 35. minúte, po peknej asistencii Napravnika skóroval Mayenschein. Po dvoch tretinách viedli Nemci na strely 28:10 a ich súper mohol ďakovať brankárovi Húskovi za to, že neprehrával väčším rozdielom.

Rozhodli až nájazdy

Slovákom však vyšiel vstup do tretej časti hry, keď po spolupráci prvého útoku vyrovnal Andrisík. V 52. minúte sa Bartánusovi zverenci dokonca ujali vedenia po góle z hokejky Valenta.

Nemci však dokázali odpovedať zásluhou Kalbleho. Rozhodnutie napokon priniesli až samostatné nájazdy, jediným úspešným exekútorom v rozstrele bol Solenský.

Tabuľka A-skupiny:
1. Rusko        3  3 0 0 0  13:3  9
2. USA          3  2 0 0 1  17:7  6
3. Slovensko    4  1 1 0 2   9:18 5
4. Švédsko      3  1 0 0 2  12:10 3

5. Nemecko      3  0 0 1 2   4:17 1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok