Springfield v AHL dohral, Daňo je k dispozícii na hokejový šampionát

TASR
20.4.2015 00:19

Tréner reprezentácie Vladimír Vujtek sa dozvedel výbornú správu. Marko Daňo sa v stredu pripojí k národnému tímu. Farmársky tím Columbusu - Springfield nepostúpil do play off AHL.

Môže hrať od začiatku MS

Slovenský hokejista Marko Daňo sa môže pripojiť k reprezentácii v jej záverečnej príprave na MS a štartovať tak od začiatku šampionátu. Rozhodol o tom záverečný hrací deň dlhodobej časti American Hockey League, v ktorom Portland uspel na ľade Worchesteru a tak Slovákov tím zo Springfieldu sezónu skončil.

Daňo v drese Falcons v predchádzajúcu noc strelil domácemu St. John's IceCaps gól. Jeho tím ale získal len bod a aj tak musel čakať na ďalší vývoj ohľadom play off. Portland tiež dvakrát zaváhal, ale napokon získal posledné postupové miesto vo Východnej konferencii AHL.

Úspešná prvá sezóna v NHL

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek môže mať Daňa k dispozícii na úplný záver prípravy, podľa toho ako sa dohodnú. Reprezentačný prísľub od mladíka má, zraz národného tímu je v utorok v Bratislave a generálkové zápasy v Rige proti Lotyšsku v piatok a v sobotu.

Dvadsaťročný útočník má za sebou premiérovú sezónu v NHL, v ktorej pozitívne prekvapil. V drese Columbusu si pripísal v 35 zápasoch 21 bodov (8+13) ako i dvanásť plusiek. Hneď po ukončení dlhodobej časti profiligy ho stiahli do farmárskeho tímu.

To isté sa prihodilo obrancovi Martinovi Marinčinovi, ktorého do AHL poslal Edmonton a v nižšej súťaži si jeho satelitný tím Oklahoma City Barons zabezpečil play off už dávnejšie. Na rozdiel od Daňa musí pomôcť tímu v bojoch o Calderov pohár a jeho prípadný príchod do Ostravy sa podľa postupu Oklahomy minimálne oddiali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok