Dvojnásobný vrah Szabóo skončil v rukách polície

TASR
19.4.2015 18:30

Dvojnásobný vrah odsúdený na doživotie skončil za mrežami. Štefana Szabóa chytili po tom, ako bol pol roka na úteku. Kým ho policajti hľadali v celej Európe, on sa ukrýval doma.

Odsúdený na doživotie

Zadržanie v skorých ranných hodinách vykonali policajti Národnej kriminálnej agentúry v súčinnosti s Odborom cieľového pátrania a Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru. Szabóa odsúdil Najvyšší súd na doživotie koncom októbra 2014, a to za vraždy dvoch jeho veriteľov.

Na verejnom zasadnutí sa obvinený nezúčastnil. Odvtedy bol nezvestný. Špecializovaný trestný súd v Pezinku vydal na neho v závere minulého roka európsky zatýkací rozkaz.

Ďalšia trestná činnosť

Szabó je podozrivý aj z ďalšej trestnej činnosti násilného charakteru. "Je podozrenie, že sa jej dopustil na úteku," uviedla Marianna Paulíková z komunikačného odboru policajného prezídia.

Polícia začala na základe príkazu dodania do výkonu trestu pátranie po hľadanom Štefanovi Szabóovi už na začiatku novembra, ale neúspešne.

Zabil dvoch mužov

Proces s ním sa začal 26. augusta 2013. Podľa obžaloby v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou vystrelil na Tibora Kovácsa a zabil ho. Chcel sa ho zbaviť.

Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 rovnako s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa vylákal Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy - 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany, kde ho usmrtil dvoma výstrelmi do hlavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok