Slovenky sa zachránili v II. svetovej skupine, rozhodla Schmiedlová

TA3 TASR
19.4.2015 22:16

Slovenské tenistky budú aj v roku 2016 účinkovať v II. svetovej skupine Pohára federácie. V barážovom stretnutí o účasť v "druhej lige" totiž vedú nad Švédskom už 3:0.

Potvrdili úlohu favoritiek

O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke v bratislavskom NTC postarala slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá si poradila s Ellen Allgurinovou za 74 minút hladko v dvoch setoch 6:1, 6:4.
Švédska trojka v úvodnej nedeľňajšej dvojhre nahradila pôvodne nominovanú Susanne Celikovú.

Slovenky proti oslabeným severankám, ktoré pricestovali bez svojej jednotky Johanny Larssonovej, naplno potvrdili úlohu papierových favoritiek. Vo Fed Cupe tak prerušili sériu štyroch prehier. Súperky v novom ročníku prestížnej tímovej súťaže spoznajú počas grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži, keď je na programe žreb.

Schmiedlovej tretie víťazstvo vo Fed Cupe

Schmiedlová mala proti Allgurinovej raketový štart, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. Slovenka dokázala vnútiť Švédke svoj štýl hry, jej údery mali správnu dĺžku aj razanciu. V siedmom geme premenila po víťaznom forhende hneď prvý setbal. Na začiatku druhého dejstva Allgurinová po rýchlom brejku odskočila Schmiedlovej na 3:0.

Zverenka trénera Milana Martinca však v ďalších minútach získala päť hier v rade a pripísala si na konto tretie singlové víťazstvo v Pohári federácie. V sobotu zdolala Rebeccu Petersonovú, vo februári v holandskom Apeldoorne zvíťazila nad domácou jednotkou Kiki Bertensovou.

SLOVENSKO - Švédsko 3:0

Anna Karolína Schmiedlová - Rebecca Petersonová 6:3, 6:3

Daniela Hantuchová - Susanne Celiková 6:2, 6:0

Schmiedlová - Ellen Allgurinová 6:1, 6:4

Za posledné štyri roky prehrali české tenistky iba jeden jediný fedcupový zápas. Za ten čas trikrát dvíhali trofej a len málo im chýba k ďalšiemu triumfu. Na ceste do finále vyradili na tvrdom povrchu v ostravskej ČEZ Aréne Francúzky 3:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok