Útok džihádistu na afgánsku banku si vyžiadal desiatky obetí

TASR
18.4.2015 15:24

Počet obetí samovražedného útoku, ku ktorému došlo pred budovou banky na východe Afganistanu, stúpol na 33. Informovala o tom agentúra DPA.

Útok džihádistu na afgánsku banku si vyžiadal desiatky obetí
SITA/AP

V okolí sú vládne budovy

Pri krvavom incidente pred bankou v provinčnej metropole Džalalabad, kde majú svoje účty pracovníci afganskej vlády, utrpelo zranenia 96 osôb. Polícia však upozornila, že počet obetí a zranených môže naďalej stúpať.

"Samovražedný bombový útočník sa odpálil v rušnom čase v centre mesta, kde sa nachádza niekoľko vládnych budov, pobočka komerčnej banky a trhoviská," uviedol hovorca guvernéra afganskej provincie Nangarhár s tým, že väčšina mŕtvych a zranených pochádza z radov civilistov.

Prihlásil sa Islamský štát

Afganský prezident Ašraf Ghaní označil samovražedný útok za "zbabelý a ohavný teroristický čin", uviedol britský server BBC. K zodpovednosti za útok sa prostredníctvom svojho údajného hovorcu prihlásila organizácia Islamský štát.

Hovorca tiež tvrdil, že pozná meno samovražedného útočníka. BBC však nedokázala potvrdiť ani jedno z týchto vyjadrení. Predstavitelia afganského militantného hnutia Taliban medzičasom popreli zodpovednosť za atentát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok