V indickom väzení je Čech, ktorému našli náboje

ČTK
18.4.2015 09:22

Podľa ambasády išlo iba o hlúpu náhodu. Diplomacia uviedla, že nejde o žiadneho pašeráka ani obchodníka.

V indickom väzení je Čech, ktorému našli náboje
SITA

Čaká ho súd

V Indii je už takmer týždeň vo väzení český občan, ktorého zatkla polícia na letisku vo finančnej metropole Bombaj, keď u neho našla náboje do pištole. Už čoskoro by sa mal pritom postaviť pred súd. Snažia sa mu pomôcť diplomati.

Zatknutie potvrdil aj hovorca ministerstva zahraničí Tomáš Kára. "Môžeme potvrdiť, že v Bombaji bol zadržaný český občan a bol obvinený. Len ťažko môžeme predpokladať, ako to dopadne. Sleduje to ambasáda aj honorárny konzulát," uviedol. České úrady sa mu snažia pomôcť, podľa ministerstva zahraničných vecí sa s ním už spojili.

Podľa diplomacie nejde o pašeráka

Zástupca českej ambasády v Dillí povedal, že zadržaný muž nie je pašerák ani obchodník s muníciou. „Bolo to skôr hlúpa náhoda, v taške mal zabudnutú nábojnicu. Nič neprevážal,“ tvrdí vedúci obchodného úseku ambasády Jiří Janíček.

V roku 2008 v indickej väzbe strávili niekoľko týždňov dvaja českí entomológovia Petr Švácha a Emil Kučera, ktorých miestna polícia obvinila z nelegálneho zberu chrobákov. Oboch napokon prepustili na kauciu. Švachovo stíhanie tamojšie úrady zrušili a dostal len pokutu. Kučera mal ísť na tri roky do väzenia. Napokon z krajiny utiekol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok