Bývalý šéf MMF skončil v putách, údajne pral špinavé peniaze

TA3 SITA
17.4.2015 10:03

Bývalý šéf Medzinárodného menového fondu a španielsky exminister financií Rodrigo Rato skončil v putách. Polícia ho zatkla pre obvinenia z podvodu a prania špinavých peňazí.

Španielska polícia vo štvrtok večer prehľadala dom a kanceláriu bývalého riaditeľa Medzinárodného menového fondu. Rodriga Rata, z dôvodu podozrenia z podvodov a prania špinavých peňazí. Španielska televízia odvysielala zábery, na ktorých Rato večer opúšťal svoj domov v sprievode policajtov a daňových úradníkov.

Krajský súd v Madride uviedol, že sudca povolenie prehľadať Ratov dom udelil na základe žiadosti daňových úradov. Žiadne ďalšie podrobnosti však v súvislosti s prípadom, na ktorom úrady pracujú, neposkytol.

Rato viedol MMF v rokoch 2004 až 2007. Predtým bol prominentným členom súčasnej vládnej Ľudovej strany, ktorá aktuálne čelí viacerým obvineniam v súvislosti s korupčnými škandálmi. Rata momentálne prešetrujú aj v súvislosti s iným prípadom a síce obvinením z podvodu v čase, keď bol výkonným riaditeľom španielskej banky Bankia, ktorú v roku 2012 vláda musela zachrániť pred finančným bankrotom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok