Oceliari zvládli prvé finálové meranie síl s Baranmi

SITA
1.4.2015 19:27

Hokejisti HC Košice vyhrali v prvom finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2014/2015 na vlastnom ľade nad HC '05 Banská Bystrica 3:0 a v sérii na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Oceliari si v prvej tretine vypracovali dvojgólový náskok, v druhej pridali tretí presný zásah.

Oceliari zvládli prvé finálové meranie síl s Baranmi
SITA

Hostia na prelome II. a III. časti nevyužili 113-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, domáci v tretej dvadsaťminútovke rovnakú výhodu v trvaní 71 sekúnd.

Čisté konto si pripísal domáci brankár Alexandr Hylák, bez inkasovaného gólu absolvoval v tejto sezóne aj dve stretnutia v základnej časti a ďalšie dve vo štvrťfinále proti Piešťanom. Košice bojujú o ôsmy majstrovský titul, Banská Bystrica o premiérový.

Hokej - Slovnaft play-off Tipsport extraligy - finále - prvý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá): 

HC Košice - HC '05 Banská Bystrica 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) - stav série: 1:0

Góly: 5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, M. Bartánus) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin, Kubuš - Gajan, Smrek, 7373 divákov 

Zostavy:

Košice: Hylák - Štrbák, A. Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - Sojčík, Hrnka, Lapšanský - M. Bartánus, Suja, Bicek - R. Bondra, Matúš Chovan, Kutálek - Hinďoš

Banská Bystrica: Corbeil - Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Bambúch, Jaborník - T. Surový, Handzuš, M. Hudec - White, Kytnár, Kudrna - Kafka, Heizer, Handlovský - Lamper, Matoušek, Kadura - Preisinger 

Po opatrnejšom úvode z oboch strán si prvú vážnejšiu príležitosť vypracovali hostia z Banskej Bystrice - v závere 4. min P. White zachytil rozohrávku Košičanov a prihral Kudrnovi, no ten zakončil iba do Hyláka. Vzápätí zahrmelo na opačnej strane. Bicek po prechode do útočného pásma prenechal puk Sujovi, ktorý prestrelil gólmana Corbeila - 1:0. Druhý gól domáceho mužstva nepridal o minútu neskôr Spilar, o niekoľko okamihov ani Bartoš. V 13. min Corbeil zneškodnil pokus voľného Cebáka, ale už o 18 sekúnd práve spomenutý košický obranca zvýšil v presilovke na 2:0, keď spomedzi kruhov nedal hosťujúcej defenzíve šancu. Ešte pred prvou sirénou pohrozil pri vlastnom oslabení Surový, no z uhla mieril nepresne.

Brankári Hylák či Corbeil sa v druhom dejstve nemohli sťažovať na nedostatok práce, no v 29. min nepochodil na košickej strane M. Bartánus, v 33. min vo vlastnom oslabení nevyšla domácim kombinácia Jenčíka s Bartošom a o dve minúty neskôr nevyšlo Košiciam ani prečíslenie Kutálka so Sojčíkom. Brankár "oceliarov" si poradil so zakončením skúseného M. Hudeca. Košičanom sa podarilo skórovať aj v druhej časti. V 38. min sa puk po kombinácii dostal až k voľnému Bicekovi a ten bekhendom pridal tretí gól domáceho kolektívu. Možnosť skorigovať mala Banská Bystrica v 113-sekundovej presilovke o dvoch korčuliarov na prelome druhej a tretej tretiny, no obrovský tlak Košice ustáli.

V zostávajúcom priebehu si zverenci trénera Petra Oremusa udržiavali komfortný trojgólový náskok, nepodarilo sa im ho zvýšiť v 71-sekundovej presilovke o dvoch hráčov. V úvode poslednej päťminútovky skončil prienik R. Bondru po pravej strane bekhendovou strelou do hornej žŕdky a v poslednej minúte Lapšanský neuspel v úniku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok