Nízkonákladový Ryanair otvoril v Bratislave základňu

SITA
30.3.2015 11:02

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair otvorila v pondelok na letisku M. R. Štefánika v Bratislave ako prvá svoju základňu po takmer desiatich rokoch pôsobenia na ňom.

Nízkonákladový Ryanair otvoril v Bratislave základňu
SITA/Robert Tappert

Zatiaľ len jedno lietadlo

Na letisku bude bázovať cez noc zatiaľ jedno z plánovaných dvoch lietadiel, pričom vybrané lety pre írskeho prepravcu bude vykonávať slovenská letecká spoločnosť Air Explore. Bázované lietadlo bude skoro ráno z Bratislavy odlietať a večer priletí späť, cestujúci tak môžu využívať skoré ranné a neskoré večerné lety.

Základňa Ryanairu v Bratislave je jeho 71. v poradí. Druhé lietadlo na bratislavskú základňu spoločnosti by malo pribudnúť v auguste a v budúcnosti by mali pribudnúť ďalšie.

Veľké očakávania

Generálny riaditeľ bratislavského letiska Ivan Trhlík po otvorení základne Ryanairu očakáva nárast cestujúcich v tomto roku o tristo- až štyristo tisíc. Letisko vlani vybavilo celkovo 1 355 625 pasažierov, čo medziročne bolo o 1,3 %, resp. o 17 453 osôb menej.

"Otvorenie bázy leteckej spoločnosti Ryanair na letisku v Bratislave považujeme za významný úspech, ktorý sa podarilo súčasnému vedeniu dosiahnuť," uviedol Trhlík. "Cestujúcim vďaka otvoreniu bázy môžeme z bratislavského letiska ponúknuť nové spojenia, viac frekvencií a výhodnejšie časy ich letov," dodal. "Sme pripravení na to, aby minimálne päť - šesť spoločností tu malo bázu pre lietadlá," povedal Trhlík.

63 letov týždenne

Ryanair na svojich pravidelných linkách z Bratislavy plánuje v tomto roku prepraviť takmer 1 mil. cestujúcich. V minulom roku to bolo vyše 811 tis. pasažierov.

V terajšom letnom letovom poriadku, ktorý začal platiť 29. marca a potrvá do 24. októbra, bude spoločnosť prevádzkovať z Bratislavy pravidelné linky do sedemnástich miest so 63 letmi týždenne, z toho dve nové spojenia do Atén a Madridu. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.

Obchodný a marketingový manažér Ryanairu pre Rakúsko, Nemecko, Holandsko a Švajčiarsko Colm O'Shea okrem otvorenia základne informoval už aj o zimnom letovom poriadku aerolínií od októbra 2015 do marca 2016. Počas neho bude Ryanair z letiska v metropole SR zabezpečovať dvanásť pravidelných liniek a medzi nimi bude aj nová do Berlína.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok