Manželia chceli vylúpiť banku, návod hľadali na Googli

TASR
29.3.2015 10:27

Manželia a amatérski bankoví lupiči Kody a Amanda Davisovci hľadali na vyhľadávači Google návod, ako vylúpiť banku a uniknúť zatknutiu. Ani to im však nepomohlo a krátko po tom, čo si z banky odniesli len 597 dolárov ich dolapila polícia.

Manželia chceli vylúpiť banku, návod hľadali na Googli

Prehrané peniaze v kasíne

Tridsaťtriročný Kody a jeho 31-ročná žena Amanda sa začali zaujímať o návod na vylúpenie banky po tom, čo prehrali v kasíne v americkom Texase všetky peniaze. Polícia zistila, že Amanda pred lúpežou "gúglila" cez telefón, "ako najčastejšie chytia ľudí po bankovej lúpeži".

Výsledok internetového výskumu Amandu inšpiroval ku konkrétnemu plánu: bankovej pracovníčke vo Fort Collins podala lístok, na ktorom bolo napísané "vyber peniaze a vlož ich do tašky". Banku si pár vybral po starostlivom výbere. Obaja manželia sa zhodli, že daná pobočka Great Western Bank bude "dobrou bankou na vylúpenie".

Život v chudobe ich už nebavil

Akonáhle však Amanda ukoristila 597 dolárov, pracovníčka za prepážkou spustila krik. Lupiči vybehli z budovy a snažili sa uniknúť polícii v osobnom automobile. Naháňačku so strážcami zákona, pri ktorej sa ručička rýchlomera vyšplhala až na 190 km/h, ukončil až defekt na nastraženom zastavovaciom páse s hrotmi.

Manželia ako motív uviedli, že už "mali dosť života v chudobe" v Texase.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok