Slováci nezaváhali s Luxemburčanmi, zvíťazili 3:0

SITA TA3
27.3.2015 22:51

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v Žiline nad Luxemburčanmi 3:0 v zápase C-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska.

Slováci nezaváhali s Luxemburčanmi, zvíťazili 3:0
SITA/Milo Fabian

Na čele skupiny

Slováci sa prvýkrát strelecky presadili už v 10. min Ján Ďurica z priameho voľného kopu trafil brvno luxemburskej bránky, odrazenú loptu upratal do siete Adam Nemec. Náskok domácich zdvojnásobil o jedenásť minút neskôr Vladimír Weiss umiestnenou strelou k pravej žrdi.

Najväčšiu šancu hostí mal v 25. min po rohovom kope Maurice Deville, hlavičkoval však len do priestoru, kde stál pripravený gólman Matúš Kozáčik. V 40. min zabezpečil zverencom Jána Kozáka pohodlné trojgólové vedenie svojím druhým zásahom v najcennejšom drese Peter Pekarík.

Slováci majú po piatich odohraných dueloch v rámci prebiehajúceho kvalifikačného cyklu plný počet 15 bodov a sú na čele svojej skupiny. Tím SR sa v bojoch o európsky šampionát najbližšie predstaví 14. júna 2015 doma proti Macedónsku.

Kvalifikácia ME 2016 vo futbale:
C-skupina:
Slovensko - Luxembursko 3:0 (3:0)
Góly: 10. A. Nemec, 21. Weiss, 40. Pekarík, ŽK: 30. Pekarík, 86. Škrtel - 36. Deville, 47. Holter, 62. Mutsch, rozhodovali: Studer - Pozzi, Wicht (všetci Švaj.), 9524 divákov
Zostavy:
Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka (59. Hrošovský) - Weiss (71. Mak), Hamšík, Stoch (80. Šesták) - A. Nemec
Luxembursko: Joubert - Jans, Schnell, Chanot, Mutsch - Gerson, Philipps - Bensi (78. Laterza), Holter (51. Da Mota), Deville (64. Payal) - Joachim

Vychutnali si potlesk

Slováci začali pred zaplnenými tribúnamin žilinského štadióna aktívne a od začiatku hľadali cestu k súperovej bránke. Hamšíkov center v 5. min takmer našiel v ´päťke´ Luxemburska osamoteného Nemca. Prvý strelecký pokus vyslal smerom k súperovej svätyni v 7. min Stoch, mieril však vedľa.

V 10. min zahrávali futbalisti spod Tatier priamy voľný kop. Ďuricova tvrdá strela skončila na brvne Joubertovej bránky, ale pohotový Nemec dostal odrazenú loptu do siete - 1:0. Domáci po strelenom góle nepoľavili a v 21. min pridali druhý presný zásah. Kucka našiel oblúčikom v šestnástke Weissa, ktorý si loptu spracoval a umiestnil loptu k pravej žrdi
luxemburskejbránky - 2:0. Hostia mohli o štyri minúty znížiť, ale Kozáčik po rohu kryl hlavičku Devilla.

V 39. min priniesla ďalšie ovocie spolupráca krajných obrancov. Pekarík potiahol loptu do stredu ihriska, narazil si ju s Hubočanom a poslal loptu povedľa vybiehajúceho Jouberta - 3:0. V závere polčasu skúsil prelobovať hosťujúceho gólmana Weiss, ale neuspel.

Kozákovi zverenci predvádzali okulahodiaci futbal aj po zmene strán. V 54. min Nemec vysunul Hamšíka, málo razantný pokus hráča SSC Neapol zblokovala luxemburská obrana na roh. V 59. min odstúpil pre zranenie defenzívny štít Kucka.

Domáci naďalej kontrolovali priebeh stretnutia, ale k zakončeniu sa už nedostávali tak často ako v prvom polčase. V závere si Slováci vychutnávali potlesk na otvorenej scéne. Zmenu skóre už nepriniesla žiadna z nádejných akcií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok